spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Havalimanından uçak yerine otobüs kalkıyor

Seçtiklerimiz

TCDD Genel Müdürlüğü‚ İzlanda’daki yanardağ patlaması nedeniyle havayolu seferlerinin iptal edilmesi sonucu artan yolcu talebini karşılamak için İstanbul-Bükreş-İstanbul hattında kuşetli vagonlardan oluşacak 312 yolcu kapasiteli bir treni sefere koydu. Bunun‚ TCDD’nin Avrupa seferlerinde ilk ilave tren olduğu öğrenildi. Bir tur şirketi ise Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’nın Münih kentine otobüs seferleri başlattı.
       
        TCDD Genel Müdürlüğü‚ yolcu taleplerini karşılamak amacıyla ilgili demiryollarının da onayını alarak İstanbul Sirkeci Garı’ndan her gün saat 22.00’de hareket eden Bosfor Ekspresi’ne çok sayıda vagon ekledi.
       
        Buna göre‚ Bosfor Ekspresi’ne bağlanan bu ilave vagonlar ile İstanbul-Bükreş-İstanbul güzergahında 4 kuşetli ve 2 yataklı vagon‚ İstanbul-Belgrad-İstanbul hattında ise 1 kuşetli ve 1 yataklı vagon her gün karşılıklı olarak işletilecek.
       
        Bulgaristan ve Romanya ile Bosfor Ekspresi teşkilatında yer alan bu vagonlarla İstanbul-Bükreş‚ İstanbul-Sofya ve İstanbul-Belgrad’a kadar direkt seyahat edip bu garlardan aktarma yapılarak Avrupa’ya seyahat edilebilecek.
       
        TCDD Genel Müdürlüğü‚ artan yolcu talebini karşılamak için yarın kuşetli vagonlardan oluşacak 312 yolcu kapasiteli bir ilave treni İstanbul-Bükreş-İstanbul parkurunda sefere koyacak. Söz konusu tren‚ 15.00’te Sirkeci garından hareket edecek ve ertesi gün saat 15.00’te Bükreş’e ulaşacak.
       
        Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyen yolcuların ilave tren ile Bükreş’e gidip‚ buradan saat 16.00’da Viyana istikametine hareket eden tren ile Viyana’ya ulaşmaları mümkün olacak. İlave sefer biletleri‚ Bosfor Treni ile aynı fiyattan bugün 21.00’den itibaren satışa sunulacak.
       
        TCDD’nin ilave ek treninin Avrupa seferlerinde bir ilk olduğu öğrenildi.
       
        Havaalanından otobüs seferleri
        Yanardağ patlamasının ardından çok sayıda Avrupa ülkesinin hava sahasını kapatması ve uçak seferlerin yapılamaması nedeniyle‚ bir tur şirketi Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’nın Münih kentine otobüs seferleri başlattı.
       
        Yanardağ patlamasının 4. gününde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda yolcu uçuşların yeniden başlayacağı günü beklerken‚ Türkiye’de bulunan gurbetçi vatandaş ile Alman turistler çözümü otobüsle Almanya’ya gitmekte buldu.
       
        Atatürk Havalimanı’nda araç kiralama ve turizm acenteliği yapan Fidan Rent A Car ve Murat Turizm şirketi‚ yolculardan gelen talebi değerlendirerek Almanya’ya otobüs kaldırmaya başladı.
       
        Şirketin Rezervasyon Müdürü Aziz Ulu‚ yaptığı açıklamada‚ ”Volkan patlamasından dolayı yolculardan bir talep geldi. Biz de otobüs firmalarıyla irtibata geçtik ve havalimanından Almanya’ya otobüs seferleri başlattık. Dün 3 sefer düzenledik‚ bugün de 3 sefer gerçekleştirdik. Otobüslerimiz dolu gidiyor‚ herkes memnun. Yarın ne olur bilmiyoruz ama uçaklar kalkmazsa otobüs seferlerine devam edeceğiz” diye konuştu.
       
        Otobüsün yaklaşık 30 saatte İstanbul’dan Münih’e varacağını belirten Aziz Ulu‚ Bulgaristan‚ Romanya‚ Macaristan‚ Avusturya güzergahını izleyerek Münih’e ulaşıldığını söyledi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika