spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İstanbul-New York 3 saat

Seçtiklerimiz

Konsept tasarım için Amerikan Patent Enstitüsü’nden onay alan imalatçı, yeni  nesil tasarım ve motorlarla saatte 2 bin 400 kilometre hıza çıkacak uçakla havayolu taşımacılığında devrim yapmaya hazırlanıyor. 2003’te emekli olan Concorde yolcu uçaklarının yerini alacak tasarım, yeni nesil motor teknolojileri ile sessiz ve çevreci uçacak.

       

200 YOLCU ALACAK
       
Yolcu kapasitesi 150-200 arasında değişecek uçak ile 10 saatlik İstanbul-New York uçuşları 3’e, 20 saat süren Londra-Sydney seferleri de duraksız 6 saate inecek. Ön çalışmaları 2001’de “Sonic Cruiser” adı verilen modelde yapan Boeing, yeni nesil teknolojiler ise normal yolcu uçaklarından yaklaşık yüzde 15-20 daha hızlı uçabilen bir tasarım geliştirmişti. Daha sonra projeden vazgeçen ve 787 adını verdiği yeni yolcu uçağı üzerine odaklanan Boeing, yeni süpersonik modelle bu hayalini gerçekleştirmeyi hedefliyor.
         
        YOLCU KONFOR İSTİYOR
        Boeing’in yeni nesil yolcu uçakları için hazırladığı bire bir ölçekli gerçek kabinlerden oluşan Müşteri Deneyim Merkezi’nde 787 Dreamliner, 747-8 ve 737 serisi için geliştirilen Sky Interior tasarımları tanıtıldı. Şirketin Bölge Pazarlama Direktörü Colleen Rainbolt, henüz daha hızlı uçaklar için çalıştıklarına dikkat çekerek, “Yolcu uçuş sırasında daha fazla konfor istiyor. Özel koltuklar, yeni nesil ışıklandırma ile yolcularımıza uçuşlarda daha rahat kabin tasarımları sunuyoruz” dedi.

       

THY İLKLERDEN OLACAK
        Kısa ve orta menzilli uçuşlarda kullanılan 737 serisi için Sky Interior dizaynı için ilk müşterilerden birinin Türk Hava Yolları (THY) olduğuna dikkat çeken Rainbolt “Yeni uçağımız 787’deki teknolojileri 737’nin kabinine aktardık. THY bu tasarıma sahip ilk 737 uçağını gelecek yıl teslim alacak. Kabin mimarisinde tamamen yeni teknolojiler ile yolculara daha fazla alan sunuyoruz. LED ışıklandırma, pencere dizaynı ile ferah bir kabin sunacağız” diye konuştu.
         

       

Hürriyet
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika