spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

İsrail’e uçmak istemeyen pilot, BAE tarafından kovuldu!

Seçtiklerimiz

Munim Sahib Et-Tabi’ isimli Tunuslu pilot, sosyal medya platformu Facebook hesabından yaptığı paylaşımla, çalıştığı uluslararası havayolu şirketi Birleşik Arap Emirlikleri’nin ( BAE) Emirates Havayolları’nın, İsrail turuna katılmak istemediği gerekçesiyle görevini durduğunu bildirdi.

Tunuslu pilotla temasa geçen Eş-Şari’u’l-Meğaribi (Mağribiler Caddesi) isimli gazetenin haberine göre, Emirates Havayolları, disiplin kurulundan çıkacak karara kadar pilotu işinden uzaklaştırma kararı aldı.

“PİŞMAN DEĞİLİM”

Diğer taraftan Tunuslu Munim Sahib Et-Tabi’ “İçinde bulunduğum durumu sadece Allah biliyor… Pişman değilim” şeklinde bir paylaşım yaparak şahsi Facebook hesabını kapattı.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos’ta İsrail ve BAE’nin ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu.

İşgalci İsrail tarafı normalleşme anlaşmalarını “zafer” olarak takdim ederken, Filistin’in haklı davasının yanında duran İslam alemi ise, bu anlaşmaların Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistinlilere ihanet olduğunu belirtiyor.

Diğer taraftan BAE ve Siyonist İsrail arasında son yıllardaki yakınlaşmanın bir sonucu olarak farklı ülkelerden gelen 3 bine yakın Yahudi “BAE Yahudi Topluluğu”nu kurdu ve resmi olarak Twitter hesabı açtı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika