spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya Havalimanı’nda birbirinden ilginç kayıp eşyalar

Seçtiklerimiz

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Antalya’da, yaz aylarında en yoğun günde 3 dakikada bir uçak Antalya Havalimanı’na iniş-kalkış yapıyor.

Hava yoluyla gelen yolcuların bir kısmı ise beraberinde getirdikleri bavul, çanta ya da ziynet eşyalarını Antalya Havalimanı içerisinde unutabiliyor.

Unutulan bu eşyalar, havalimanı idaresince muhafaza altına alınarak, yine havalimanı içinde bulunan kayıp eşya bürolarında tutanakla birlikte sahibi bulunana kadar bekletiliyor.

3 BİN 372 KAYIT

Kapısında güvenlik personelinin beklediği ve izinsiz kimsenin giremediği kayıp eşya bürolarında, çoğunlukla valiz ve çantalar dikkati çekiyor.

2019 yılında 8 bin 657 kayıt açılan kayıp eşya bürolarına, geçen yıl 3 bin 372 kayıt açıldı.

Kayıp eşya sayısının düşüşünün en büyük sebebi ise yolcu trafiğinin pandemi nedeniyle 3’te iki oranında azalması.

Kayıp eşyanın büyük kısmını gözlükler oluştururken, aralarında ziynet eşyaları ve oyuncaklar da yer aldı.

5 DAKİKADA KAYIP BULUNUP TESPİT EDİLİYOR

Antalya Havalimanı Operasyon ve Güvenlik Direktörü Ercan Kuruçırak, Antalya Havalimanı’nda unutulan, kaybolan tüm eşyaların güvenli ellerde olduğunu söyledi.

Yolcuların kaybettikleri ürünle ilgili havalimanıyla iletişime geçmelerinin ardından hızlı bir şekilde sonuca ulaşıldığını belirten Kuruçırak, “5 dakikada kaybın kayıtlarımızda olup olmadığı, buradaysa teslimi gerçekleştiriliyor. Bulunan eşyalar tutanakla birlikte bürolarımızda uygun koşullarda hiçbir zarar görmeden kanuni sürelerinin sonuna kadar saklanıyor.” dedi.

Kuruçırak, kayıp eşyadaki düşüşün turizm ve yolcu sayılarıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

Antalya Havalimanı nda birbirinden ilginç kayıp eşyalar #2

KAYBOLAN İLGİNÇ EŞYALAR

Kayıp eşya listesinin başında güneş gözlükleri yer alırken, saat ve kemer sırayı takip eden eşyalar oldu.

Kayıp listesinde hem boyutu hem de önemli olması nedeniyle kaybolması ya da unutulması pek mümkün olmayan eşyalar da yer aldı.

Bir otomobile ait plaka, boyu 1 metreye yakın peluş ayı, su arıtma cihazı, nargile, drone, ikiz bebekler için puset, çaydanlık ve Rusya’daki bir kadın voleybol takımına ait 2019 yılında kazanılan birincilik kupası en ilginç kayıp eşyalar olarak kayda geçti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika