spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İngiltere’den New York’a Yasa Dışı Kaçış Dünya Basınında!

Seçtiklerimiz

Kalkışta Yok, Dönüşte Yok: Adam Pasaportsuz ve Biniş Kartısız Uçağa Nasıl Bindi?

Slough, İngiltere’den bir adam, Londra Heathrow Havalimanı’ndan (LHR) başarıyla bir British Airways uçağına binebildi ve seyahat belgesi olmadan New York’taki John F. Kennedy Havalimanı’na (JFK) uçabildi.

Olay, yoğun tatil sezonu sırasında 26 Aralık 2023’te meydana geldi.

46 yaşındaki Craig Sturt olarak tanımlanan adamın, LHR havalimanının Terminal 5’inde birkaç güvenlik kontrolünden geçerken dalgınlığından yararlandığı iddia ediliyor.

Sturt, diğer yolcuların arkasına gizlenerek pasaport veya biniş kartı olmadan British Airways’in kapısından sıvışmayı başardı. Seyahat döneminin kaotik olması nedeniyle bazı yolcular uçuşlarını kaçırdığından, tamamen dolu uçuşta bir koltuk bulabildi. Sturt, altı saatlik transatlantik uçuş boyunca normal davrandığı için şüpheler uyandırılmadı.

Ancak, JFK Havalimanı’na geldiğinde seyahat belgelerini havalimanı yetkililerine sunamayarak, arkasında bıraktığı taktikler işe yaramadı.

Sturt daha sonra tutuklandı ve ardından sahtecilik ve Havacılık Güvenliği Kanunu kapsamında suçlanarak Londra’ya bir charter uçuşuyla geri gönderildi.

Sturt’un Ocak 2024’te bir mahkeme hakimliğinde görünmesi gerekiyordu, ancak gelmedi.

O zamandan beri onun için bir tutuklama emri çıkarıldı ve Thames Valley Incident Alert Facebook sayfasında bir kayıp kişi uyarısı yayınlandı ve dolaşıma sokuldu.

ANT | Özel Haber

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika