spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçuşta Alkol Skandalı: Delta Hava Yolları, Alkol Servisi İddialarıyla Mahkemede

Seçtiklerimiz

Uçuşta Alkol Skandalı: Delta Hava Yolları, Ölümcül Olayın Sorumluluğunu Üstleniyor mu?

Salt Lake City Uluslararası Havalimanı’nda (SLC) Nisan 2022’de eşi tarafından bir otoparkta öldürülen kadının ailesi, Delta Hava Yolları’nı, uçağında eşine bilinçli bir şekilde fazla alkol servis ettiği iddiasıyla dava ediyor.

29 yaşındaki Charlotte Sturgeon, eşi Shawn Sturgeon tarafından sürülen bir araç tarafından vuruldu ve üzerinden geçildi. Tanıklar, Charlotte’un aracın arkasındaki çocuk koltuğunda olan çocuğunu kontrol etmek için aracın dışında durduğunu, Shawn’un aracı vitese takarak ileri gitmesiyle Charlotte’un vurulduğunu ve ardından SUV tarafından ezilip sürüklendiğini söyledi.

Salt Lake Tribune, bir tanığın Shawn’un eşine “neden böyle yaptığını” sormasını ve ardından “seni acil servise götürmem gerekiyor” diyerek Charlotte’u yerden “agresif bir şekilde” kaldırıp onu ön yolcu koltuğuna ittiğini bildirdi. Charlotte daha sonra yaralarından dolayı hayatını kaybetti. Olaydan hemen önce Sturgeon’lar San Antonio, Teksas’a bir seyahatten dönmüştü.

Shawn’ın avukatları, SLC’ye dönüş uçuşu sırasında Delta Hava Yolları’nın kendisine yüksek alkol içeren iki içki daha servis ettiğini iddia ediyor.

Sturgeon’ların avukatlarına göre, Shawn’un uçuşun inişinde kan alkol sınırlarının “oldukça üzerinde” sarhoş olduğu bildiriliyor. Shawn ayrıca o kadar sarhoş olduğunu iddia etti ki inişini veya eve gitmek için havalimanından yürüdüğünü hatırlamıyordu.

Avukatlar, Delta’nın servis ettiği iki ek içkinin, sonuçta Shawn’un eşine yönelik davranışını etkileyen ve eşinin ölümüyle sonuçlanan faktör olduğunu iddia ediyor.

Delta Hava Yolları, dava ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

ANT | Özel Haber

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika