spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024
Array

İngiltere merkezli uçan taksi şirketi, 1,000 adet ön sipariş aldı

Seçtiklerimiz

İngiltere merkezli uçan taksi şirketi, Vertical Aerospace içlerinde Amerikan Havayolları ve Virgin Atlantic gibi devlerin bulunduğu şirketlerden ciddi miktarda ön sipariş aldı.

Havacılık sektöründe yeni bir dönemin habercisi sayabileceğimiz uçan taksiler, yakın bir zamanda gündelik hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda önemli bir haber İngiltere merkezli Vertical Aerospace’ten geldi.

Şirketin elektrikli ve dikine iniş kalkış yapan hava aracı (eVTOL) VA-X4, içlerinden Amerikan Havayolları gibi önemli şirketlerin bulunduğu bir gruptan 1,000 adete kadar ön sipariş aldı.

Amerikan Havayollarının 250 ila 350 hava aracı siparişi verdiği listede, Virgin Atlantic’in 50 ila 100 ve uçak kiralama kuruluşu Avolon’un 310 adet siparişi bulunuyor.

Ticari uçuşlar, 2024 yılında

Elektrikle çalışan VA-X4, pilot haricinde dört kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor. Dünya’nın onaylı ilk kanatlı ve tam elektrikli eVTOL hava aracı olma özelliği taşayan VA-X4’ün 2024 yılında ticari uçuşlara başlaması bekleniyor.

193 km. menzile sahip aracın maksimum hızı ise 325 km/s olarak belirlenmiş.

İlginizi Çekebilir MIT’nin hibrit-elektrikli uçak konsepti, sektörün hava kirliliğine olan katkısını azaltmayı vadediyor

Uçan taksi ön siparişTam Boyutta Gör

Oldukça sessiz olduğu ifade edilen hava aracının bir helikoptere kıyasla yüz kata kadar daha az ses ürettiği belirtiliyor. 15 metre kanat uzunluğuna sahip Va-X4 450 kg yük kapasitesine sahip.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika