spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Boeing, 737 MAX üretim kapasitesini artırmaya hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

ABD’li havacılık devi Boeing, 2022 yılının son bölümünde 737 MAX üretim kapasitesinde ciddi artış bekliyor.

Karıştığı ölümcül kazalar sonrası yere çekilen ve 20 ay süreyle gökyüzüyle buluşamayan Boeing 737 MAX serisi uçaklar, hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız 2020 yılının sonlarında yeniden uçuş izni almıştı.

Kovid-19 pandemisinin de etkisiyle zor günler geçiren ve sık sık sipariş iptalleriyle karşı karşıya kalan Boeing, şirketin belkemiği pozisyonundaki modelle ilgili 2022 yılından umutlu olduğunu söyledi.

Önümüzdeki yılın son dönemi için önemli hedefler koyan şirket, bazı yayın organlarında da paylaşılan bilgilere göre özellikle sonbahar döneminde aylık ortalama 42 uçak kapasitesine ulaşmak istiyor.

İlginizi Çekebilir Boeing, MAX serisi uçakların kötü şöhretini unutturmak için isim değişikliğine gitti.

Sefer sayısı artıyor

Şirketin 2022 yılı başı hedefinin yaklaşık %35 fazlası anlamına gelen bu tahminin pandeminin etkisini yitirmesi ve 737 MAX’lara olan güven sorununun iyice azalmasıyla birlikte gerçeğe dönüşme ihtimali kuvvetli görünmekte.

Boeing, sertifikasyon onayının ardından 80’den fazla 737 MAX teslimatı gerçekleştirmiş ve geride bıraktığımız Nisan ayı itibariyle de 21 havayolu şirketi MAX’larla yeniden sefer düzenlemeye başlamıştı.

Boeing 2021 hedefleri ise MAX üretiminde çift haneli rakamları yakalamak. Yıl son itibariyle 26 uçak kapasitesine ulaşmak isteyen şirket yetkililerinin bu konudaki açıklamaları şöyle:

“Pazar araştırması ve müşterilerimizle yaptığımız istişareler neticesinde üretim planımızı sürekli olarak gözden geçirmeye devam edeceğiz.

Mevzuata yönelik onay alınması gereken hususların zamanlaması da teslimat planlarımız ve üretim kapasitesinin artırılmasında önemli rol oynayacak.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika