spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İngiltere, Low-Cost fiyatlandırmasına yönelik yeni bir düzenleme planlıyor

Seçtiklerimiz

İngiltere, düşük maliyetli havayolu fiyatlandırmasına yönelik yeni bir düzenleme planlıyor.

İnternet üzerinden satış yapan şirketlerin müşterilere daha fazla şeffaflık sunma amacıyla başlatılan bu girişim, bazı İngiliz havayolu şirketlerini gizli ücretler ve eklemeler uygulama konusunda sorguya çekebilir. Hükümetin yeni araştırması, şirketlerin ödeme işlemi sırasında ekstra ücretler eklemesi sonucu tüketicilere her yıl 1 milyar doların üzerinde maliyet getirdiğini gösteriyor.

Ülkenin kayıtlı havayolu şirketleri için ticaret birliği olan Airlines UK, tüketicilere zaten mükemmel bir değer sunduklarını iddia ediyor ancak konuyla ilgili bir danışma sürecinin başladığı bildiriliyor. Hükümet, bu uygulamanın farklı sektörlerde yaygın olduğunu belirterek havacılık sektörünü istisna tutmuyor.

“Damlama fiyatlandırma” olarak da bilinen bu uygulama, havalimanı biletlerinden bagaj kontrolüne ve koltuk seçimine kadar birçok ek hizmeti rezervasyon aşamasında ekleyen düşük maliyetli ve ultra düşük maliyetli havayolu şirketlerini içeriyor. Ayrıca, uçuş rezervasyonu yaparken ek ücretlerin yanı sıra, yolcuların havayolu şirketinin koşullarına uymaması durumunda havalimanında beklenmedik ücretlerle karşılaşabilirler. BBC daha önce yanlış bir rota için bilet alan yaşlı bir çiftin, İrlandalı ULCC Ryanair tarafından havalimanında uçuşlarına kaydedilmeleri için neredeyse 150 dolar ödediğini bildirmişti.

Hükümetin açıklamasına göre, “damlama fiyatlandırma” olarak bilinen bu uygulama, ödeme işlemi sırasındaki nihai fiyatın, başlangıçta reklamda belirtilen fiyattan daha yüksek olması durumunda gerçekleşir ve bu ekstra ama gereksinim duyulan ücretlerden kaynaklanır. Araştırmalar, ulaşım şirketlerinin neredeyse üçte ikisinin, havayollarından demiryolu şirketlerine kadar hizmetlerinde gizli ücretler içerdiğini gösterdi. Ayrıca, bu uygulamanın diğer işletmeler ve ürünler arasında da yaygın olduğu, örneğin bilet fiyatları ve yemek servisi hizmetleri gibi sektörlerde görüldüğü bildiriliyor. Bu uygulama, konaklama şirketlerinin %56’sında ve eğlence sektöründe hizmet veren sağlayıcıların %54’ünde görülüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika