spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Icf Aırports ‘Routes’u Antalya’ya getiriyor

Seçtiklerimiz

Havacılık sektöründe dünyanın en önemli etkinliği olan Routes  Gelişim  Forumu, adına turizmi de ekleyerek ilk kez Routes Turizm Akdeniz Forumu (Routes Tourism Mediterranean) adıyla Antalya’da gerçekleşecek. Şubat 2011 tarihinde Akdeniz çanağındaki havacılık ve turizm sektörünün en önemli isimlerini buluşturacak Forum için dün imza töreni düzenlendi.

       

Routes Turizm Akdeniz Forumu için hazırlanan protokolü, Dünya Routes Gelişim Forumu Başkan Yardımcısı Eric Layden, Turizm Direktörü Gerard Brown ile etkinliği Antalya’ya getiren ICF Airports Antalya Havalimanı adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen imzaladı.

       

ICF Airports Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, bir ilke imza attıklarını ve Routes gibi dünyanın en itibarlı havacılık etkinliğini Türkiye’ye, Antalya’ya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
         Antalya’nın turizmde Akdeniz çanağının lideri olma yolunda  sağlam adımlar attığını belirten Serhat Çeçen, "Routes Turizm Akdeniz Forumu ile Şubat 2011 tarihinde 35 ülkeden 350 katılımcı Antalya’da buluşacak.

       

Bunlar turizm ve havacılık sektörlerine yön veren, karar noktasındaki kişiler. Bu  fırsatı  iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Herkesin; ilgili kamu kurumlarının, meslek örgütlerinin, özel sektör temsilcilerinin sahip olduğumuz turizm potansiyelinin tanıtımı için çalışması gerekiyor. İnanıyorum ki; elbirliği ile  başarılı  bir forum gerçekleştirecek ve Antalya’da turizmi 12 aya yayma çabalarımızda önemli bir sonuç elde edeceğiz" dedi

       

.
        Routes Development Group Başkan Yardımcısı Eric Layden ise yaptığı konuşmada "Organizasyonun asıl amacı tüm bölgede ve Akdeniz’in en önemli merkezlerinden biri olan Türkiye’de turist trafiğini arttırmak ve ilgiyi bu bölgelere çekmek olacaktır.

       

Pek çok turizm organizasyonundan farklı olarak, Routes Turizm Akdeniz Forumu, ne bir sergi ne de konferans niteliğinde olacaktır. Bu Forum, havaalanları, havayolları ve tur operatörleri arasında yapılacak yeni hizmetlerden tanıtım stratejilerine kadar sektörle ilgili pek çok konunun konuşulduğu, hatta  özel  anlaşmaların da yapılabildiği önceden ayarlanmış iş görüşmelerine odaklanacaktır" diye konuştu.

       

 Akdeniz çanağındaki havayolları, havalimanlarının yanı sıra turizm sektöründen tur operatörleri ve otel zincirlerinin de katılımının beklendiği Routes Turizm Akdeniz Forumu’nun hem Antalya hem de Türk turizmi için önemli fırsatlar yaratması bekleniyor. Akdeniz çanağında yer alan 35 ülkelerinin havacılık ve turizm sektörlerinden yaklaşık 350 temsilcinin katılması öngörülen Routes Turizm Akdeniz Forumu, 13-15 Şubat 2011 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek.

       

Katılımcılar, Antalya’nın sahip olduğu turizm potansiyelinin tüm yönleriyle tanıtılacağı etkinlerin yanı sıra önceden planlanmış bire bir görüşmelerde bulunacaklar. Foruma katılan kurum ve firmaların temsilcileri devamlı ağ oluşturma ve iş geliştirmeleri sağlayacak bu görüşmeler iki gün sürecek.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika