spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

IATA uçus emniyetini artırmaya kararlı

Seçtiklerimiz

IATA Genel Müdürü Giovanni Bisignani, Isviçre’nin Genf şehrinde yaptığı basın toplantısında, yolculara uygulanacak " Üç Tünel sistemi" nin detaylarını açıkladı.

       

Bu sisteme göre yolcular  "Tanınan" , "Normal" ve "Tehlikeli" olmak üzere üç kategoriye ayrılacak.

       

Ülkelerin kendi alacakları karara göre üç gruba ayrılan yolcular, hava alanlarında bagaj ve pasaport kontrolünü geçtikten sonra salonlardaki üç tünelden birine alınacaklar.
         
        Parmak izlerine veya Biyometrik Pasaportlarındaki sınıflamaya göre sınıflandırılan  yolculardan "tehlikeli" sınıfına giren yolcu çok detayli bir biçimde kontrol edilecek.
         
        IATA’nin Almanya’daki sözcsüsü Steven Lott, Almanya ile Yemen arasında sıklıkla seyahat eden bir yolcunun otomatik olarak "Tehlikeli" tünelinden gececeğini işaret etti.
         
        IATA, şu anda geçerli olan emniyet kontrollarinin istisnasız her yolcuya uygulanmakta oldugunu, her yolcunun ayakkabılarını çıkarmak ve dizüstü bilgisayarını göstermek zorunda kaldığını, bu şekilde bekleme sürelerinin tahammül sınırlarını aştığını ve uçakların tarifelerinde uçamadıklarını işaret etti.
         
        IATA, açıkladığı yeni "Üç Tünel Sistemi" ni öncelikle iki veya üç Avrupa Birliği Ülkesinde denemeye kararlı olduklarını ve uygulamaya hemen geçmek istediklerini açıkladı.

       

Air News Times / Selman TENGÜZ
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika