spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Onur Air, 2011 hedefini belirledi

Seçtiklerimiz

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu şirket olarak 2011 yılı hedefleri içerisinde filodaki uçakların bazılarının değiştirilmesi ve uçak sayısının artırılmasına odaklandıklarını söyledi.

       

Bolukçu; "Gerek yolcularımızın isteklerine cevap verebilmek gerekse yakıt maliyetlerini azaltmak amacıyla sezonun rahatlığından da faydalanarak filomuzdaki MD tipi uçaklarımızın bazılarını uçuştan çektik. Bunun yerine bu aydan itibaren operasyonumuzu filomuza katıldıkça yeni alacağımız Airbus uçaklarıyla takviye edeceğiz" dedi.

       

Bolukçu, MD’lerin yıllardır ağırlıklı olarak iç hatlarda uçtuğunu ve Airbus konfigürasyona geçilmesi için de düşük sezonun fırsat olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

       

Şahabettin Bolukçu bir soru üzerine "MD tipi uçaklarımızı satmak ya da başka şekilde değerlendirmek konusunu günü geldiğinde, ihtiyaç belirlendiğinde karar vereceğiz. Şu anda bu uçakları satmak için herhangi bir firmayla görüşmede bulunmuyoruz. Yakıt giderleri emsallerine göre bir miktar fazla olan bu uçaklarımızla ilgili kararımızda yeni yıldaki petrol fiyat beklentileri belirleyici olacaktır" diye cevapladı.

       

Onur Air’in uzun yıllardır ağırlıklı olarak iç hat operasyonlarında kullandığı MD-88 tipi uçaklar kendisine ait. Bakım maliyetleri bakımından ekonomik olmasına rağmen yakıt giderleri Airbus’lara göre daha fazla olan bu uçakların rantabl kullanılması için şirketin bir yıl öncesinden planlayarak iç hat yolcusuna farklı alternatif sunmayı amaçlıyordu.

       

Onur Air filosuna birkaç ay içerisinde 10 civarında yeni Airbus katılacağı da edinilen bilgiler arasında.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika