spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Helikopter ihalesini Sikorsky kazandı

Seçtiklerimiz

Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK), uzun süredir karar aşamasında bulunulan ancak resmi açıklamayı bir türlü yapamadığı 4 milyar dolarlık genel maksat helikopteri ihalesini sonuçlandırmak üzere bugün toplandı.

 

Milli Savunma Bakanı Vedi Gönül 121 helikopterlik ihaleyi Amerikan Sikorsky’nin kazandığını açıkladı.

 

Genel Maksat Helikopter Projesi ihalesinde, ABD’li havacılık ve savunma sanayi şirketi Sikorsky firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.

 

AP’de yer alan habere göre ilk etapta 109 helikopter daha sonra da opsiyonel olarak 12 helikopter imal edilecek. Haberde yer alan bilgilerde Türkiye’nin helikopter filosunu gelirştirmek istediği belirtildi.

 

 

AGUSTA’NIN TEKLİFİ

Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’ndan oluşan SSİK, son olarak 22 Mart’ta toplanmış, ancak genel maksat helikopteri ihalesini sonuçlandıramamıştı. Toplam 109 adet genel maksat helikopteri üretilmesini öngören ihalede ABD firması Sikorsky “S-70 Blackhawk”, İtalyan-İngiliz ortaklığı Agusta Westland ise “TUHP 149” modeliyle yarışıyordu.

Anahtar Kelimeler

TSK, genelkurmay başkanı, milli savunma bakanı, Sikorsky, Savunma Sanayi İcra Komitesi, Agusta Westland, S-70 Blackhawk, TUHP 149, ATAK

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika