spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 17 Mayıs 2024

Havalimanı’nda iki uçak birbirine çarpıyordu

Seçtiklerimiz

Vietnam Sivil Havacılık İşletmesi (CAAV) raporuna göre, olay saatinde Vietnam’ın Da Nang havalimanında hava trafik kontrol şefi olan Truong Ngo Quang uçak pistini bir stajyere emanet etti ve ayrıldı.

BİRİ İNERKEN DİĞERİ KALKMAYA HAZIRLANIYORDU

Stajyer Truong Nguyen Quynh bir Jetstar Pacific uçağına kalkış emri verdi ancak o sırada Vietnam Havayolları’na ait bir uçak henüz inmişti. Uçak piste tam indiği sırada diğer uçak da kalkmak için hızlanıyordu. Uçaklar birbirlerine çok yaklaştığı bir sırada pilotların tecrübesi sayesinde pistteki uçak ani bir şekilde durdu ve pist inen uçaktan çıkan is ile kaplandı.

"VAKTİNDE GÖRÜLMESE ÇOK CİDDİ BİR KAZA YAŞANABİLİRDİ"

Vietnam Sivil Havacılık İşletmesi (CAAV) websitesinde olay hakkında "Bu olay hava sahası güvenliğini ciddi şekilde tehdit etti. Eğer vaktinde görülmese, çok ciddi bir kaza yaşanabilirdi" denildi. CAAV genel müdürü Lai Xan Thanh olayı doğruladı, "Hava şartları ve görüş mesafesi gibi diğer faktörleri de düşünmek lazım" dedi.

STAJYERİN LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Stajyer Quang’ın lisansı iptal edildi ve staj süresi bir yıl daha uzatıldı. Vietnam Hava Trafik Yönetim Şirketi müdürüne de soruşturma boyunca 15 günlük uzaklaştırma cezası verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika