spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havada İğrenç Yolcu Davranışları

Seçtiklerimiz

Bir kabin görevlisi "Sizi temin ederim, zamanın %90’ında gördüğünüz sıvı su değil çiş oluyor." dedi. "Tuvaletler genellikle iğrenç durumda oluyor ve ancak uçak tam bir güzergahı tamamladığında iyice temizleniyor. Bu da dünyanın bir ucundan diğerine gidene kadar uçakta tuvalete giden 200 yolcu demek. 12 saatlik uçuşun sonunda nasıl görünüyor tahmin edin…"

Uçaklarda yüzlerce yolcu için yalnızca birkaç tane minik tuvalet bulunuyor. Yani midesi bulanmaya başlayan yolcular her seferinde tuvalete yetişemiyor.

Bir kabin görevlisinin paylaştığı hikaye şöyle:

"21 yaşında erkek bir yolcu arkadaki mutfağa geldi, her tarafa iki defa kustu sonra tuvalete girmeye çalışırken uçağın kapısı da bu felaketten payını aldı. Tuvalete girdi ve kusmaya devam etti."
 
"Başka bir uçuş sırasında da bir adam dehşet ishal olmuş, klozeti tıkamış. Sonuç olarak tuvaleti su bastı ve koridordaki halıyı da sırılsıklam etti. Ortaya çıkan leş koku yüzünden uçak farklı bir yere indirildi."

Koltuğunuzun altı temiz mi sanıyorsunuz?

"İnsanlar uçakta genelde tiksindirici davranışlar sergiliyorlar. Bir keresinde bir koltuğun altında kaka buldum. Uçaklar iki uçuş arasında temizleniyor (en azından benim çalıştığım firma böyle) ama düşünsenize eşyalarınızı koltuğunuzun her tarafına koyuyorsunuz."

Tuvalete yetişemeyenler:

Seyahat sırasında insanların midesinin bozulması çok normal, bu yüzden her yerde kusmuk olma ihtimali var. Bu sefer bir yolcunun anlattığı hikaye şöyle:
 
"Uçağa bindim ve bir anda kendimi garip hissetmeye başladım. Bir bakmışım lavabonun her yerine kusuyorum. İşim bittiğinde klozetin dışında, içinde olduğundan daha fazla kusmuk vardı. O da yetmezmiş gibi biraz da üstüme kusmuşum, yanımda oturan zavallı yolcular tüm uçuş boyunca o kokuyu çekmek zorunda kaldılar."

Son olarak türbülans:

Ayakta işemek zorunda olan yolcular, özellikle türbülans sırasında klozeti tutturamıyorlar. Bir yolcu şunları yazmış:
 
"Bir keresinde uçak tuvaletindeyken türbülansa girdik ve her yere s*çtım."


İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika