spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Güney Kore’nin KF-21 Savaş Uçağı Projesinde “Hırsızlık” Krizi

Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı, KF-21 savaş uçağı projesi kapsamında Endonezyalı mühendislerin teknik bilgileri çaldığı şüphesiyle başlatılan soruşturmayı duyurdu. Söz konusu mühendislere yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Seçtiklerimiz

Güney Kore, Endonezya’nın da destek verdiği ve bu yıl üretime geçmeyi planladığı KF-21 çok amaçlı savaş uçağı projesinde kriz yaşanıyor. Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı’ndan (DAPA) yapılan açıklamaya göre, Endonezyalı mühendislerin KF-21 savaş uçağıyla ilgili teknik bilgileri çaldıkları şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Korea Aerospace Industries (KAI) şirketinde görevli isimleri açıklanmayan mühendislerin, uçakla ilgili stratejik bilgileri bir USB belleğe kaydettikleri iddiasıyla yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Güney Kore istihbarat teşkilatının destek verdiği soruşturmada, depolanan verilerin stratejik bilgiler içerip içermediği mercek altına alınacak.

Endonezya ise KF-21 programının küçük ortağı olarak 8.8 trilyon Won’luk (6,6 milyar dolar) geliştirme maliyetinin sadece yüzde 20’sinden sorumlu. Güney Kore’nin, 2032’ye kadar kendi hava kuvvetlerinde kullanmak üzere 120 adet KF-21’i hizmete almayı hedeflediği belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika