spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bayraktar İş Birliğiyle Trendyol, Ukrayna’da Yeni Bir Pazarın Kapılarını Aralıyor!

Türkiye'nin öncü e-ticaret şirketi Trendyol Group, güçlü iş birlikleriyle Ukrayna pazarında! Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde Trendyol, Baykar Savunma'nın destekleriyle yüksek teknoloji ve savunma sanayindeki potansiyeli keşfetmeye hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret şirketi Trendyol Group, Ukrayna pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Trendyol Group, Rusya-Ukrayna savaşının yaklaşık iki yıl süren gerilimine rağmen Ukrayna’da faaliyet göstermeyi planladığını duyurdu.

Bu kararın alınmasında, Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Svyridenko’nun da bulunduğu toplantı etkili oldu. Toplantıda, Türk şirketleri arasında öne çıkan Baykar Savunma şirketine teşekkür edildi ve yüksek teknoloji, savunma sanayi, hafif sanayi ve moda ürünleri üretimi alanlarındaki iş birlikleri ele alındı.

Ukrayna Ekonomi Bakanı, Türkiye’nin desteklerinden dolayı Baykar’a teşekkür etti ve ülkenin savunma yeteneklerini güçlendirmeyi hedefleyen yatırımların önemine vurgu yaptı.

Toplantıda, Trendyol Grubu’nun Ukrayna pazarına giriş niyeti de konuşuldu. Trendyol Group, Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye ve Orta Doğu’da faaliyet gösteren bir e-ticaret platformu olarak, yakın gelecekte Ukrayna pazarında faaliyet göstermeyi planlıyor.

Taraflar arasında yapılan görüşmelerde, Ukrayna’da Baykar Savunma firmasına ait insansız hava araçları üretimi ve Trendyol Grubu’nun Ukrayna pazarındaki potansiyeli ele alındı. Ukrayna Ekonomi Bakanı, Trendyol’un girişini memnuniyetle karşıladığını belirterek, savaşa rağmen Ukrayna moda endüstrisinin olumlu bir şekilde geliştiğini vurguladı. Yerli üreticilerin yeni pazarlara erişim imkanının önemine değinen Bakan, Türk ve Ukraynalı iş dünyası arasındaki iş birliğini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Ayrıca, Türk savunma sanayiinin önemli projelerinden biri olan Bayraktar TB3’ün hava-hava görevlerini yerine getirebilecek versiyonu olan Bayraktar TB3 S/İHA’nın entegrasyonuyla ilgili bilgiler de toplantıda paylaşıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika