spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Flybe, gelecek yıl gökyüzüne dönüyor

Seçtiklerimiz

Bölgesel taşıyıcı, İngiltere ve AB’deki destinasyonlara yeni Birmingham üssinden uçmaya başlayacağını bildirdi.

Cyrus Capital, markayı canlandırma niyetiyle geçen yıl yöneticilerden flybe’yi satın aldıCoronavirus Pandemisinin ilk kurumsal kurbanlarından biri olan İngiltere’nin Bölgesel Havayolu Flybe, gelecek yıl gökyüzüne geri dönme planlarını açıkladı.

Flybe, Birmingham’daki yeni bir üsten İngiltere’deki ve AB’deki destinasyonlara uçmayı yeniden başlatacağını söyledi.Flybe, pandemide finansal çöküntü içindeydi.

2020 Mart’ta kredi görüşmesinden sonra, hükümetle görüşmelerden sonra yolcu sayılarında ani düşüş oldu ve sıkıntıya girdi. Flybe 2020’de, yatırımcı Lucien Farrell’in Hedge Fonu Cyrus sermayesi tarafından işletilen bir şirket tarafından satın alındı.

Cyrus, 2019 yılında Virgin Atlantik’in bir katılımcının bir parçası olarak flybe’ye aslında para enjekte etmişti.Yeni sahipler uçuş rotaları açıklamadı.

Ancak endüstri uzmanları rakiplerin, Manchester gibi Southampton gibi şirketin yaşadığı eski rotalarını bir araya getirme konusunda uyardı.

Havayolu ayrıca, yönetim süreci sırasında Heathrow Havalimanı’nda değerli kalkış ve iniş rotalarını kaybetti.Cyrus,”Sıradaki neler olduğuna gelince, lütfen bizi izlemeye devam edin.

Önümüzdeki hafta ve aylarca daha fazla bilgi vermeyi planlıyoruz “dedi.Pandemi öncesi, Flybe, İngiltere’de ve Avrupa’daki 81 havaalanı arasında yılda 8 milyon yolcu taşıyan Avrupa’nın en büyük bölgesel taşıyıcısı oldu.

Havayolları Endüstrisi Derneği Başkanı Tim Alderslade, Ulaştırma Komitesi’nde Milletvekillerine havayolunun zor pazarda yer bulması için çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Tim Alderslade, “Verimli bir çalışma yapılırsa, doğru bir filo ve doğru uçak türüyle, günün doğru zamanlarında talep edilen doğru rotalar kullanırsa şansınız olur” dedi.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere’de havayolları iyi zamanlarda bile zar zor kar ederken, bütçeden iskan bölgelerinde yapılan yerel uçuşlara uygulanan vergiyi kesti.

Kesinti birçok çevresel grup tarafından eleştirilse de, havayollarının yurtiçi rotalarının çoğunun, demiryollarına paralel, beşte beşinin ise su yollları üzerinde olduğunu savunuyorlar.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika