spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Florida’da Özel Jet Kazasında İki Kişinin Hayatını Kaybetmesinin Ardından FBI Soruşturma Başlattı

Florida Eyaletlerarası Yolunda Meydana Gelen Ölümcül Özel Jet Kazası Federal Soruşturmaya Yol Açtı

Seçtiklerimiz

Federal yetkililer, Florida’da özel bir jetin eyaletler arası bir yola acil iniş yapmaya çalıştığı ve bir araçla çarpışarak iki can kaybına yol açtığı trajik olayla ilgili soruşturma başlatıyor. Naples yakınlarında saat 15:15 sularında meydana gelen kaza, gökyüzüne siyah bir duman bulutu yükselirken trafikte büyük bir aksamaya neden oldu.

Beş kişiyi taşıyan Bombardier Challenger 600 jeti Interstate 75’in hemen kuzeyinde düşerek Alligator Alley olarak bilinen güzergahta kaosa neden oldu. Hem Federal Havacılık İdaresi (FAA) hem de Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) soruşturmaları yürütecek ve NTSB liderliği üstlenecek. İlk raporlar uçağın Ohio eyaletinin Columbus kentindeki Ohio Eyalet Üniversitesi havaalanından Napoli’ye gitmek üzere havalandığını göstermektedir.

Görgü tanığı Brianna Walker, uçağın kanadının bir duvara çarpmadan önce önündeki bir arabayı nasıl sürüklediğini anlatarak üzücü sahneyi anlattı. Kendisi de bu trajediye yakalanmaktan kıl payı kurtuldu. Walker’a göre, uçak otoyolda keskin bir dönüş yapmadan önce aracını kıl payı kaçırdı ve ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Pilotun acil durum ilan ederek hava trafik kontrolünü her iki motorun da arızalandığı konusunda bilgilendirdiği bildirildi. Uçağı bir piste yönlendirmeye çalışmasına rağmen, pilot nihayetinde kontrolü kaybederek feci kazaya yol açtı.

Enkazdan üç kişi kurtarılırken, yetkililer iki kişinin öldüğünü doğruladı. Ölenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Hop-a-Jet Worldwide Charter tarafından işletilen uçağın günün ilerleyen saatlerinde Fort Lauderdale, Florida’ya dönmesi planlanıyordu.

Olayla ilgili olarak Hop-a-Jet kazaya karışanlar için duyduğu endişeyi dile getirdi ve kaza bölgesine bir ekip göndermeyi planladığını duyurdu. Bu arada, federal yetkililer kazanın nedenine ilişkin bir ön raporun 30 gün içinde beklendiğini belirttiler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika