spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

FAA, personel sorunları nedeniyle New York’taki gecikmeleri iptal etti

Seçtiklerimiz

Federal Havacılık İdaresi, hava trafik kontrolörlerinin yetersizliği nedeniyle Pazartesi gecesi New York City bölgesindeki havaalanlarına gidiş ve dönüş uçuşlarının iki saate kadar ertelenebileceğine dair daha önceki bir uyarıyı iptal etti.

“New York City hava sahasında artık bazı ek personel var, bu da Newark Liberty Uluslararası Havalimanı ve John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’ndaki yer gecikmelerini iptal etmemize izin veriyor. Yolcular check-in yapmaya devam etmeli Fly.faa.gov ve onların havayolları.

Bugün erken saatlerde, Federal Havacılık İdaresi, personel sorunları nedeniyle uçuşların iki saate kadar ertelenebileceğini söyledi.

FAA’dan yapılan açıklamada, “Bu akşamki kalkış ve varış gecikmeleri JFK International, New York LaGuardia ve Newark Liberty International’da iki saate yaklaşabilir” dedi.

Halka açık bir FAA danışmanı, Manhattan’ın 50 mil doğusunda Long Island’da bulunan bir hava trafik kontrol tesisi olan New York Hava Yolu Trafik Kontrol Merkezi’nde personel sorunları gösterdi. Bir FAA danışmanı, gecikmelerin 17:00 ile 23:00 ET arasında beklendiğini söyledi.

Havayolları, bu yaz büyük uçuşları iptal etmenin bir nedeni olarak hava trafik kontrolörleriyle ilgili personel sorunlarını gösterdi, ancak FAA çoğu gecikmenin havayollarından kaynaklandığını iddia ediyor.

Uçuş izleme web sitesi FlightAware’in verilerine göre, 27 Mayıs, Anma Günü’nden önceki Cuma ve 14 Ağustos arasında 48.000 ABD uçuşu iptal edildi. Bu rakam tarifeli uçuşların %2,3’ünü temsil ediyor.

Bu dönemde yaklaşık 483.000 ABD uçuşu veya uçuşların yaklaşık %24’ü ertelendi.

Kötü hava koşulları, bu yaz diğer operasyonel zorlukları bir araya getirdi.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg geçen hafta CNN ile yaptığı bir röportajda, geçen hafta sonu havanın hava trafiğini kesintiye uğratmasına rağmen, “sistemde yarattığı türde dalgalanma etkileri yaratmamalıydı” dedi.

“Bu benim için ihtiyaç duyduğumuz iyileştirmeleri hala görmediğimizin bir göstergesi. Sistem çok kırılganButtigieg geçen hafta CNN’de New Day’de söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika