spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

F-35’lerde Lockheed Martin’e ABD şoku!

Seçtiklerimiz

ABD ile F-35 arasındaki ilişkiler ekonomik sebeplerden dolayı sekteye uğradı. Avrupa pazarında Lockheed Martin rüzgarı eserken Pentagon F-35 alım sayısını azaltmaya yöneldi. Bu da Lockheed Martin’in kazanacağı 6 milyar dolardan olmasına neden oldu.

Zaman zaman çeşitli sorunlarla gündeme gülen ABD uçakları geçtiğimiz günlerde motorundaki bir parçanın ithal edilmesi nedeniyle teslimatı askıya alınmıştı.

Savaş alanındaki yetenekleriyle kamuoyunun takdirini kazanan F-35’ler şimdiye kadarki en iddialı projelerden biri olarak gösteriliyor. Fakat F-35’lerin çeşitli sorunlarla da gündeme geldiği zamanlar oluyor.

ABD Hava Kuvvetleri, F-35 avcı uçağının büyük bölümünü koltuk fırlatma kartuşlarıyla ilgili olası sorunlar nedeniyle teslimatları durdurmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise ABD, F-35 motorunda kullanılan mıknatıslardan birinin alaşımının Çin’den ithal edildiğini tespit etmesi üzerine uçağın Amerikan ordusu ve müşteri ülkelere teslimatını geçici olarak askıya aldı.

F-35 PROGRAMI OLUMSUZ ETKİLENDİ

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş NATO üyelerinin savunma bütçelerini yeniden şekillendirirken Avrupa’dan F-35’lere yoğun bir talep oluştu. Kovid-19 salgını ve ABD’deki ekonomik dalgalanmalar F-35’in artan maliyetleriyle birleşince Pentagon, F-35 alım sayısını azaltmaya yöneldi. Bu Lockheed Martin’in kazanacağı 6 milyar dolardan olmasına neden oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika