spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Etihad ve Olympic codeshare anlaşmasını imzaladı

Seçtiklerimiz

Etihad Airways’ın tüm dünya çevresindeki yolcuları çok yakında, Olympic Air’le yapılan codeshare anlaşmasıyla ilk defa Romanya ve Bulgaristan’ın yanı sıra Yunanistan’ın önde gelen iki tatil güzergahına uçabilecekler.

       

18 Mayıs 2010’da yürürlüğe girecek olan yeni anlaşma, Yunanistan’daki hava yolcularına, havayolunun 61 güzergahtan oluşan ağına bağlı olan Abu Dabi’ye daha çabuk ve daha çok ulaşım olanağı verecek. Anlaşmaya bağlı olarak, Etihad iki harfli “EY” simgesini, Olympic Air tarafından Atina, Rodos ve Yunanistan’daki Selanik, Romanya başkenti Bükreş ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya arasında gerçekleştirilen servislere koyacak.

       

Karşılığında, Olympic Air “OA” simgesini Etihad’ın Athina ve Abu Dabi arasındaki uçuşlarına, zamanla da (hükümet onayı bekleyen) Yonahesburg, Cape Town, Sydney ve Melbourne uçuşlarına koyacak.

       

Etihad Airways CEO’su James Hogan; “Etihad, codeshare stratejisini tüm dünyada genişletmeye devam ediyor. Bu codeshare anlaşmaları, bizim, bir dereceye kadar, yeni piyasalara açılabilme amacımız için önemli bir unsurdur. Yunanistan’daki müşteri altyapımızı, Athina’dan Abu Dabi’ye olan uçuşlarımıza Olympic Air simgesini dahil ederek güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

       

Etihad Abu Dabi ve Athina arasındaki servislere, Ocak 2010’dan itibaren günlük uçuşlara dönen haftada 2 uçuşla Haziran 2009’da başladı.

       

Uçuşlar, Etihad’ın Larnaca’dan Kıbrıs’a uçuşlara başladığı zamanla aynı anda başlatıldı.

       

Haber Merkezi @ Air News Times

       


       

Yasal Uyarı : Sitemizde yayınlanan özel haberler için, izin alınmadan  alıntı habere/yazıya aktif link verilerek veya kaynak gösterilerek kullanabilirsiniz.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika