spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Etihad ve China Eastern, Ortak Girişim ile Güçlerini Birleştiriyor

Seçtiklerimiz

Etihad Havayolları ve China Eastern Stratejik Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Etihad Havayolları, China Eastern Airlines ile stratejik ortaklığı güçlendirmek amacıyla bir Ortak Girişim (JV) anlaşması imzaladı. Abu Dabi’deki Etihad genel merkezinde imzalanan bu anlaşma, Orta Doğu ve Çin havayolları arasında ilk ticari ortak girişimi oluşturuyor.

Ortak girişim, BAE ve Çin arasındaki rotaları geliştirerek, daha geniş ve güçlü bir ağ sunmayı hedefliyor. Bu anlaşma sayesinde, Şanghay, Pekin, Xi’an ve Kunming gibi büyük Çin şehirleri ile BAE ve Orta Doğu, Afrika’daki önemli şehirler arasında seyahat eden yolcular, genişletilmiş seyahat seçenekleri ve sorunsuz bir seyahat deneyimi yaşayacaklar.

İki havayolu, 2024’ün son çeyreğinde mevcut sık uçan yolcu programlarına tam karşılıklılık getirerek, yolcuların her iki havayoluyla uçarken puan kazanmalarına ve ödülleri kullanmalarına imkan tanıyacak. Ortak girişimin tam işbirliği ise 2025’in başlarında uygulanacak ve bu zamana kadar gerekli tüm düzenleyici izinlerin alınması planlanıyor.

Etihad Havayolları İcra Kurulu Başkanı Antonoaldo Neves, bu ortak girişimin Etihad ve China Eastern’in yolculara gelişmiş seyahat seçenekleri ve olağanüstü değer sunmasına imkan tanıyacağını belirtti. Neves, bu anlaşmanın Abu Dabi ve BAE’nin ekonomik büyümesini artıracağına inandıklarını da ekledi.

China Eastern Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Wang Zhiqing ise, 2024’ün Çin ile BAE arasındaki diplomatik ilişkilerin 40. yıldönümü olduğunu vurguladı ve bu ortak girişimin yeni bir işbirliği düzeyine işaret ettiğini söyledi. Wang, her iki havayolunun işbirliğini çeşitli alanlarda genişletmeye istekli olduklarını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika