spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı, Air Cairo ile Küresel Ağını Genişletiyor

Seçtiklerimiz

Air Cairo, Sabiha Gökçen Havalimanı’na Uçuş Başlattı

Mısır merkezli havayolu şirketi Air Cairo, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na (İSG) ilk uçuşunu 6 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Avrupa’nın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında yer alan Sabiha Gökçen, yeni rotalarla küresel ağını genişletmeye devam ediyor. İlk uçuş, su takı seremonisi ile karşılanırken, yolcular terminalde çiçek ve çikolatalarla karşılandı.

Air Cairo, Kahire (CAI) – İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) seferlerini 109 koltuk kapasiteli Embraer E-190 LR uçakları ile her perşembe ve pazar günü haftada 2 kez düzenleyecek. Havayolu, önümüzdeki dönemde bu frekansı haftada 5’e çıkarmayı hedefliyor. Air Cairo, Pegasus ve Ajet’in Cairo-Sphinx (SPX) hattıyla birlikte, Nile Air ve Air Arabia Egypt’den sonra İstanbul Sabiha Gökçen – Kahire güzergahında faaliyet gösteren 5. havayolu şirketi oldu. Yeni hizmetin yıl sonuna kadar havalimanına ilave 13 bin yolcu katkısı sağlaması bekleniyor.

İSG CEO Vekili Kerem Maybek, Türkiye ve Mısır arasındaki stratejik iş birliği anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarına uygulanan kapıda vize imkanının, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini belirtti. Bu uygulama, Nisan 2023’e kıyasla Nisan 2024’te Mısır’a aylık yolcu sayısını yüzde 57 artırarak 35 binden 55 bine yükseltti. Maybek, bu rakamları Air Cairo’nun eklenmesiyle daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı, 40 iç hat ve 124 dış hat bağlantısıyla 52 ülkede toplam 164 destinasyona konforlu erişim sağlıyor ve “Şehrin Havalimanı” olarak biliniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika