spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Etihad Havayolları, Çin’in Guangzhou şehrine ilk uçuşunu başlattı

Seçtiklerimiz

Etihad Havayolları, Abu Dabi ve Çin’in Guangzhou kentini birbirine bağlayan ilk tarifeli uçuşlarını başlattı.

Açılış uçuşu EY868, dün gece Çin’in BAE Büyükelçiliği, Abu Dabi Havalimanları Şirketi, Miral Varlık Yönetimi ve Etihad Havacılık Grubu temsilcilerinin katıldığı bir kurdele kesme töreninin ardından Abu Dabi’den ayrıldı.

Uçuş bu sabah 10:25’te (yerel saatle) Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı’na indi ve Etihad, pandeminin başlamasından bu yana Pekin, Şanghay ve Guangzhou dahil olmak üzere Çin’in ilk 3 kapısına uzun mesafeli yolcu hizmetleri sunan ilk uluslararası havayolu oldu.

Etihad Havacılık Grubu CEO’su Tony Douglas, “Guangzhou, 2012’de Abu Dabi-Şanghay rotasının başlatılmasından bu yana Etihad tarafından Çin’de açılan en son destinasyondur. Çin ve BAE arasında ticaret ve kültürel alışverişler için sağlam bir hava köprüsü oluşturmaya yardımcı olmaya devam edecek.”

“Guangzhou’ya yeni hizmetimiz yalnızca BAE ile Çin arasındaki büyük yolcu seyahati talebini daha fazla ele almakla kalmayacak, iki pazar arasındaki ticari bağlar üzerine inşa etmekle birlikte Etihad’ın Çin’deki ve küresel havacılık endüstrisindeki varlığının artan konsolidasyonunu ve güçlendirilmesini de destekleyecektir.

Hem hükümetlerden ve iş ortaklarımızdan hem de Etihad ekibimizden gelen destek için çok minnettarız. Ayrıca, havayolunun Çin pazarına hizmet etme taahhüdünü pekiştiriyor.” dedi.

EY868 ​​sefer sayılı uçuş, Abu Dabi ile Guangzhou arasındaki tarifeli seferlerin başlamasına işaret ediyor ve Etihad’ın ağını 45 ülkede 67 noktaya taşıyor. Yeni haftada iki kez hizmet, iki sınıf bir Boeing 777 ile gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika