spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Esenboğa Genel Havacılık Terminali açıldı

Seçtiklerimiz

Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener katıldı.

Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı. Küçük gövdeli özel uçakların yanı sıra Genel Havacılık ya da Hava Taksi ruhsatıyla uçuş yapan işletmelere hizmet verecek terminalin açılış törenine DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada, “Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali için DHMİ ve TAV Havalimanları’nın yürüttüğü ortak çalışma için teşekkür ediyoruz. Esenboğa Havalimanı’nda 2002 yılına baktığımızda yolcu sayısı 1 milyondu, bugün 8,5 milyonu aşmıştır, günde 80 uçak inip kalkarken bugün günde 300 uçak iniş ve kalkış yapıyor. Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali bir ihtiyaçtı, özel jet ile seyahat etmenin gerektirdiği hizmeti alabilecek bir alt yapı sağlanmış oldu.

Dünya’da özel jetlere bu terminallerden hizmet veriliyor, şimdi ülkemizi çağdaş ülkelerle aynı seviyeye getirerek bu projeyi İstanbul, İzmir ve Antalya’dan sonra Ankara’da başlatmış bulunuyoruz. Türkiye’yi büyük Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için bu projeler devam edecek, Genel Havacılık Terminali’nin hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali verdiği hizmetlerle, Türkiye’de özel iş jetleri ile seyahat edecek yolcular için büyük kolaylık ve konfor sağlayacak. Hem yurt içi hem de yurt dışından iş sebebi ile gelen yolcular için zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlayacaktır. Türkiye’de açılışını gerçekleştirdiğimz 4. Genel Havacılık Terminali’nin bugün burada açlışını yapmaktan memnuniyet duyuyoruz .” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Başkent Ankara’nın giriş kapısı olan, yeni ve çağdaş yüzünü simgeleyen Esenboğa Havalimanı’nı Türkiye’nin büyüklüğüne yaraşan düzeye getirmek için durmaksızın çalışıyoruz. Geçen yıl yolcu sayısında yüzde 10, uçuş sayısında yüzde 14 artış sağladık. Hedefimiz Esenboğa’yı Ortadoğu ve Doğu Avrupa bölgesinde bir hub haline getirmek. Yeni Genel Havacılık Terminali’nde, bölgede çekim merkezi haline gelen Ankara’yı ziyaret eden iş insanlarını TAV’ın bugün altı ülkede 12 havalimanına yayılan ayrıcalıklı hizmet anlayışıyla ağırlayacağız.

Vizyonuyla havacılık sektörünün önünü açan Sayın Bakanımıza ve yıllardır sürdürdüğümüz uyumlu işbirliği için DHMİ yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

508 metrekare alanda hizmet verecek Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde iç ve dış hatlara seyahat edecek yolcuların güvenlik, gümrük, pasaport işlemleri en hızlı şekilde yapılabiliyor. Terminalin en büyük özelliği olan bu hizmetler, yolcu konforunu en üst düzeyde tutarak iş jetleri ile seyahat eden misafirlerin zamandan tasarruf etmelerine yardımcı oluyor. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika