spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Erzurum’da ilk paramotor uçuşu

Seçtiklerimiz

        Erzurum’da yapılacak olan 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları öncesinde ilk kez bir motorlu yamaç paraşütü (paramotor) ekibi gösteri uçuşu yaptı.

       

Erzincan Yaylabaşı Munzur Havacılık ve Doğa Sporları Derneği’nden gelen  4 kişilik ekip, uçuş öncesi Erzurum-Çat Karayolu altındaki düz alanda uçuş hazırlıklarını tamamladı. Daha sonra düz alandan havalanan motorlu yamaç paraşütçüsü, Türkiye’de tek Avrupa’nın da sayılı atlama kuleleri arasına giren Erzurum Atlama Kuleleri üzerinde dev Türk bayrağını açarak gösteri uçuşu yaptı.

       

Erzurum semalarında ilk kez motorlu yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirilirken vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. Uçuşu gerçekleştiren Halil İbrahim Çelik, Erzurum’da 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları öncesinde gösteri uçuşu gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Erzincan’da Marmaris’te, ölü deniz üzerinde bu uçuşları sık sık yapıyoruz biz. Erzurum’da ilk kez oldu. Erzurum bu uçuş için çok elverişli aslında. Ancak bugüne kadar yapılmamış. Amacımız 2011 oyunlarında da bu sporun tanıtımına yapmaktır" dedi.
         

       

         

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika