spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Erciyes Üniversitesi, THY için personel yetiştirecek

Seçtiklerimiz

Konu hakkında açıklama yapan Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Apalak, “Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. nin belirlediği nitelik ve başarı ölçütleri çerçevesinde sektörün teknik ara eleman ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR arasında Uçak Bakım (Gövde-Motor) Onarımına yönelik başlangıç mesleki kursunun ‘Eğitim Hizmetleri Sözleşmesi’ imzalanacak” dedi.

Kurs ile, teknik liselerin ve yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olan işsiz gençlerin Sivil Havacılık Sektörüne kazandırılmasının amaçlandığını söyleyen Apalak şu bilgileri verdi:

“Başvuruda bulunan adaylar ön mülakat ve yazılı değerlendirme sınavlarına tabi tutularak kursa kabul edilecek. Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda ilk 640 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimi takiben 160 saatlik uygulamalı eğitim Atatürk Havalimanı THY Teknik A.Ş. Tesislerinde verilecek. Kursu başarı ile bitiren kursiyerler sözleşmede belirtilen oranda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. nin tesislerinde istihdam edilme fırsatını kazanacak.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika