spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Eray Beceren: Kokpitte Anlaşmazlık

Seçtiklerimiz

KOKPİTTE ANLAŞMAZLIK

Bir hafta önce “Çatışma Yönetimi” konusunda yazmıştım. Bu sabah tam bu konu ile ilgili bir haber ile karşılaştım. Havacılıkta bu tür olaylar hakkında tam araştırma yapmadan yazmamak her zaman için doğru bir seçenektir. Ancak günümüzde özellikle sosyal medyanın hızına yetişebilmek gerçekten çok güç. Bu nedenle bir genel çerçeve ile olaya bakabilir ve yargılamadan fikir yürütebiliriz.

Alaska Havayolları 1080 sefer sayılı uçuşu Washington Dulles Havalanından (IAD) 18 Temmuz 2022 saat 17.15 (EDT)’de San Francisco (SFO)’ya uçuşunu başlattı. Sonrasında havalanmadan uçuşta iki buçuk saat gecikme yaşanıyor. Gecikmenin nedeni olarak kötü hava şartları ve pilotlar arasındaki anlaşmazlık olduğu belirtildi. Anlaşmazlık haberleri, uçuşta yolcu olduğunu söyleyen beş Twitter kullanıcısının videolu paylaşımları ile ortaya çıktı.

Pilotlardan biri, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla, uçağın terminale döndüğünü, diğer pilotla anlaşamadığı için uçaktan ineceğini yolculara duyurdu. Pilot, Twitter gönderilerine göre kararı güvenlik açısından aldıklarını söyledi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika