spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Engelli çocuklar model uçak yaptı

Seçtiklerimiz

Özel Dolunay Özel Eğitim Okulu’nda eğitim alan öğrenciler için THK Kırıkkale Şubesi Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen model uçak başlangıç kursunu bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.

       

Osman Gazi Mahallesi Menzil Caddesi üzerinde bulunan Özel Dolunay Özel Eğitim Okulu’ndaki engelli öğrenciler, yaptıkları model uçakları uçurmanın keyfini yaşadı. Çocuklarının mutluluğunu gören aileler de sevince ortak oldu. Sertifikaları alan aileler, çocuklarının başarı belgesini çerçeveleteceklerini belirtti.

       

Özel eğitim alan öğrencileri bireysel gelişimlerini çok yönlü olarak ele alarak kursu başlattıklarını açıklayan Özel Dolunay Özel Eğitim Okulu Müdürü Serap Aksu, çocukların sosyal ve kültürel yönlerinin daha da gelişmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin sosyal hayatlarını genişletmek, özgüvenlerini artırmak, atölye ve iş becerilerine başlayarak topluma üretken bireyler hazırlamak amacıyla THK Kırıkkale Şubesi Başkanlığı ile anlaştıklarını ifade eden Aksu, "Malzemeler THK tarafından ücretsiz olarak gönderildi. Kursumuz yaklaşık 2 hafta sürdü. Öğrencilerimizin tamamı başarıyla bitirerek model uçaklarını yapıp sertifikalarını almaya hak kazandılar." dedi.

       

Engelli çocukların her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini ifade eden THK Kırıkkale Şube Başkanı Aydın Keleş, "3 yıldır eğitim yuvalarımızda öğrencilerimize havacılık sevgisini aşılamak amacıyla okullarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimizle ortaklaşa bir kurs başlattık. Şu anda engelli çocuklar bu kurstan yararlandı. İsterlerse rehberler eşliğinde engelli çocuklarımıza, THK’nun Ankara tesislerine götürerek, orada gerçek uçaklara bindiririz." diye konuştu.

       

Engelli çocuklarına yönelik el becerilerinin gelişimine katkı sağlama, boş zamanları değerlendirebilecekleri bir hobi kazandırma amaçlı olarak model maket uçak yapımı kursu verdiklerini söyleyen THK Havacılık Kolu Rehber Öğretmeni Eyüp Cellek de bu kursa çocukların büyük gayret gösterdiğini ve sertifika almayı hak kazandıklarını kaydetti. Çocukların ilk etabı başarıyla geçtiklerini açıklayan Cellek sözlerini şöyle sürdürdü:

       

"İkinci etap olan tekamül kırlangıç modelli bulunuyor. Ardından İleri tekamül A-1 modeli geliyor. İnşallah bunları da çocuklarımıza öğreteceğiz. Topluma engelli insanlarında faydalı olduklarını göstereceğiz."

       

Öğrencilere sertifikalarını THK Kırıkkale Şube Başkanı Aydın Keleş, Başkan Yardımcısı Talat Akbulut, THK Havacılık Kolu rehber öğretmenleri Eyüp Cellek, Serkan Öztürk, Fatih Kadan, Özel Dolunay Özel Eğitim Okulu Müdürü Serap Aksu ve öğrenci velileri verdiler.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika