spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

En yüksek teklif TAV’dan‎

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından gerçekleştirilen ihaleye göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2032 yılı sonuna kadar TAV Havalimanları tarafından işletilecek. TAV Havalimanları İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 250 milyon Euro yatırım yapacak.

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ tarafından yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı verilmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Euro + KDV teklifi ile kazandı. 2032 yılı sonuna kadar işletme hakkına ilişkin dokuz buçuk saat süren ihaleye TAV Havalimanları tek başına 11 tur teklif verdi. Verdiği teklifle TAV Havalimanları ihaleye katılan IC İçtaş – Fraport ve Limak GMR Grubu’nun tekliflerini geride bıraktı. 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Özellikle son yıllarda, gerek ekonomik gerek sosyolojik olarak atağa geçen İzmir kentinin en önemli altyapı projesi olarak gördüğüm Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir bu altyapı hizmetini hak ediyordu, bu terminalle birlikte İç ve Dış Hatlar’da yaratılacak kapasitenin gerek istihdam gerekse ekonomik açıdan bölgeye çok ciddi katkısı olacağına inanıyorum.

Ege çanağının yurtiçi ve yurtdışı ile bağlantı noktasında TAV’ın hizmet kalitesini İç Hatlar’a da taşıyacağız. Dış Hatlar işletmemiz ile birlikte büyük bir sinerji yaratmayı planlıyoruz. İzmir ile pek çok ülke arasında kurduğumuz köprünün güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa’da İç ve Dış Hatlar Terminalleri’ni birlikte işletmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İstanbul’da 2011 yılında bu sinerji transfer yolcuda yüzde 27 büyüme yarattı. Havalimanı işletmeciliğinde İzmir’i daha da geliştirmeyi istiyoruz” dedi. 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener, “İhalede verdiğimiz 610 milyon Euro + KDV teklif ile Ulaştırma Bakanlığımız ve Devlet Hava Meydanları’na da önemli bir kaynak sağlamış olacağız. Adnan Menderes Havalimanı’na 250 milyon Euro yatırım yapacağız. Kamuya sağladığımız bu katkı da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi.  

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı ihalesi kapsamında TAV Havalimanları, İç Hatlar Terminali’nin yerine yaklaşık 250 milyon Euro yatırımla Yeni İç Hatlar Terminali yapacak. İç ve Dış Hatlar Terminalleri daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’ndakine benzer bir köprü sistemi ile birbirine bağlanacak. DHMİ verilerine göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı ilk 10 ayda 2010 yılına göre yüzde 15 yolcu artışı ile 2011’de 7 milyon 332 bin yolcu kullandı. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika