spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Emirates, Latin Amerika’daki uçuş ağını güçlendirerek Rio de Janeiro ve Buenos Aires seferlerine yeniden başladı

Seçtiklerimiz

Havayolu, Brezilya’daki iki önemli noktaya ve Arjantin’in başkentine seferlerini yeniden başlattı.

Dubai çıkışlı ve varışlı olarak haftada dört kez yapılacak seferler Rio de Janeiro ve Buenos Aires arasında bağlantı sağlıyor.

Brezilya ve Arjantin’in başkenti arasındaki direkt sefer Emirates ile bölgede seyahat etmeyi kolaylaştırıyor.

Emirates, COVID-19 salgını nedeniyle askıya alınan Güney Amerika’daki iki uçuş noktası Rio de Janeiro ve Buenos Aires seferlerini yeniden başlattı.

Boeing 777 uçağıyla yapılan EK247 sefer sayılı uçuşu Brezilya ve Arjantin’de sıcak bir karşılamaya sahne oldu. Rio de Janeiro’daki RIOgaleão, havayolu şirketinin şehre dönüşünü geleneksel bir su takı karşılama töreni ile kutladı.

Yolcular ve kabin ekibini karşılayan samba dansçıları havalimanı yönetim ekibinin de katıldığı törende eğlenceli bir kültürel performans sergilediler.

Emirates yöneticileri arasında yer alan Amerika Kıtası Ticari Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Salem Obaidalla ve Brezilya Müdürü Stephane Perard, Dubai-Rio de Janeiro-Buenos Aires seferlerinin yeniden hayata geçmesini Buenos Aires uçuşuna devam etmeden önce sembolik bir kurdele kesme töreni ile kutladılar.

EK247 sefer sayılı uçuş, Buenos Aires’in Ezeiza kentindeki Ministro Pistarini Uluslararası Havalimanı’nda aralarında Ulaşım Bakanı Alexis Raúl Guerrera; Turizm Bakanı Matías Lammens; Sivil Havacılık Direktörü Paola Tamburelli’nin yer aldığı Arjantinli yetkililer ile Ezeiza Havalimanı Genel Müdürü Sebastian Villar Guarino ve havalimanı yönetim ekibindeki diğer isimlerin yanı sıra IMPROTUR Uluslararası Pazarlar Direktörü Oscar Suarez ve BAE’nin Arjantin Cumhuriyeti Büyükelçisi Saeed Abdulla Saif Joula Alqemzi tarafından karşılandı.

Buenos Aires’teki karşılama etkinliğinde Arjantin Turizm Kurulu (INPROTUR) tarafından organize edilen coşkulu bir tango dansı gösterisi yapıldı.

İlk kez 2012 yılında başlayan Arjantin seferlerinin yeniden hayata geçmesiyle, Emirates, Dubai dâhil 130’dan fazla uçuş noktasından oluşan, pandemi öncesi uçuş ağının %90’ından fazlasını yeniden faaliyete geçirdi. Dubai’den Buenos Aires’e Rio de Janeiro aktarmalı olarak yapılacak uçuş haftada dört kez EK247/EK248 sefer sayılarıyla gerçekleştiriliyor.

EK247 sefer sayılı uçuş haftanın dört günü Dubai’den 08:05’te kalkış yaparak Rio de Janeiro’ya 15:25’te varıyor. 1 saat 45 dakikalık bir aktarma sonrası, uçak 17:10’da Arjantin için kalkış yaparak 20:40’ta Buenos Aires’e varıyor. EK248 sefer sayılı dönüş uçuşu Buenos Aires’teki Ezeiza Uluslararası Havalimanı’ndan 22:20’de kalkıyor ve sonraki gün 01:10’da Rio de Janeiro’ya varıyor. Sonrasında ise 02:55’te tekrar kalkış yaparak merkezi Dubai’ye 23:35’te varıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika