spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

El Kaide’de Türk F-16 pilotu

Seçtiklerimiz

Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü CIA’in, geçen ay sonlarında bir araya geldiği MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a, El Kaide gibi uluslararası örgütlere karşı daha yakın çalışma önerisi ve tavsiyelerinde bulunduğu öğrenildi. Associate Press’e konuşan Pakistan gizli servisinin (ISI) üst düzey bir yetkilisi ise, ülkenin kuzeybatısındaki kamplarda “terör faaliyeti” gösterenler arasında daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yapmış bir F-16 pilotunun olduğunu iddia etti.

       

Avrupa’yı diken üstünde tutan terör saldırısı korkusunun arkasındaki istihbarat detayları yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor. Avrupa’da, Hindistan’da 2008 yılında yapılan saldırıların benzerini gerçekleştirmek için El Kaide tarafından hazırlık yapıldığı duyumları üzerine ABD, vatandaşlarına Avrupa’da dikkatli olma uyarısı yapmıştı. Batılı ve ABD’li istihbarat yetkililerinin telefon dinlemelerine dayandırdıkları iddialarına göre Pakistan’ın başıboş aşiret bölgelerinde eğitim gören düzinelerce militan Avrupa’ya büyük bir saldırı hazırlığında. Saldırı planının arkasında bizzat Usame Bin Ladin’in olduğunu düşünen yetkilileri en çok kaygılandıran ise bu militanların Avrupa ülkelerinin pasaportlarını taşımaları.

       

Türk F-16 pilotu da var

       

AP’nin haberine göre çoğu Pakistan asıllı olan bu militanların bir kısmı önemli bir Pakistan asıllı göçmenin yaşadığı Britanya’dan. Adını vermek istemeyen Pakistan İstihbaratı’ndan bir yetkili ise Çeçen, Özbek ve Arapların yanında, Türkiye’den gelen militanların da eğitim alanların arasında olduğunu söylüyor. Yetkiliye göre bunlardan birisi Türk ordusunda F-16 kullanan eski bir pilot.

       

Taraf

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika