spot_img
spot_imgspot_img
15.9 C
İstanbul
Perşembe, 16 Mayıs 2024

easyJet, Geleceğin Pilotlarını Bulmak İçin Çevrimiçi Yetenek Testi Başlatıyor

Seçtiklerimiz

easyJet, İnternet Üzerinden Pilotluk Yetenek Testi Başlatıyor

Düşük maliyetli havayolu easyJet, gelecek nesil pilotları bulmak için yeni bir çevrimiçi pilotluk yetenek testi başlattı. Test, Avrupa genelinde düzenlenen bir işe alım kampanyasının bir parçası olarak, pilot olabilecek kişiler hakkındaki yanlış inanışları ortadan kaldırmayı ve az temsil edilen gruplardan daha fazla başvuru yapılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Yeni test, kadın izleyicilere yönelik çevrimiçi olarak sunulmakta ve easyJet web sitesine giriş yaparak ‘Reaksiyon Hızı’ ve ‘Yön Duygusu’ değerlendirmelerine katılabilmektedir.

easyJet, İngiltere genelinde bir ankete göre, bir pilot olmak için üniversite diploması gerektiğini düşünenlerin %57’si ve %80’inin 20/20 görüşe sahip olmanın bir zorunluluk olduğunu düşündüğünü ortaya koydu – ki hiçbiri doğru değil. Aslında, ankete katılan İngilizlerin %50’si bir havayolu pilotu olmak için hangi niteliklere ihtiyaç duyulduğunu bilmiyor.

Yeni kampanya, 3 Nisan 2024’te, gerçek hayattaki easyJet pilotu Kaptan Sarah Ackerley’in merkezi Londra’da büyük bir reklam panosuna bağlanmasıyla başlatıldı. İngiliz yetişkinlerin yarısından fazlası (%59), bir pilotun erkekler için bir iş olduğuna dair yanlış kanıları olduğunu hala düşünüyor.

2024 Pilot Eğitim Programı, easyJet’in Pilot Eğitim Programı’nın açılmasından kısa bir süre önce başlatılan test ve reklam panosu ile başlatıldı. Havayolunun pilot eğitim programı, hemen hemen hiç uçuş deneyimi olmayan hedeflenmiş pilotları, iki yıl civarında bir sürede ticari bir yolcu jetini kullanmaya yetecek seviyeye getiriyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika