spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rolls-Royce, Falcon 10X için Pearl 10X Motorunun Uçuş Testlerine Başlıyor

Seçtiklerimiz

Rolls-Royce, Pearl 10X Motoru için Uçuş Test Kampanyasına Başlıyor

Rolls-Royce, iş jeti pazarı için özel olarak tasarlanan en son motoru olan Pearl 10X için uçuş test kampanyasının başladığını duyurdu. Testler, şirketin özel Boeing 747 uçuş test platformu üzerinde gerçekleştiriliyor. Pearl 10X, Fransız uçak üreticisi Dassault Aviation tarafından tercih edilerek yeni iş jeti Falcon 10X’in güç kaynağı olarak seçildi. Bu, Rolls-Royce’un iş jeti sektöründeki varlığını genişletme odaklı önemli bir adımı işaret ediyor.

Pearl 10X’in uçuş testleri, performansını ve güvenilirliğini gerçek dünya koşullarında doğrulamayı amaçlayan kapsamlı bir süreçtir. Arizona, Tucson’da konuşlanmış pilotlar ve uçuş test mühendisleri, farklı irtifalarda motor performansı, uçuş karakteristikleri, buzlanma önleme sistemi işlevselliği ve fan titreşimi gibi çeşitli parametreleri değerlendiriyor.

Dassault’tan Rolls-Royce’a Üst Yönetici Philipp Zeller, “Motor geliştirme programının bu önemli sonraki aşamasına uçuş test kampanyamızın başlangıcıyla girmekten heyecan duyuyoruz. Şimdiye kadar tamamlanan tüm testler, motorun güvenilirliğini doğrulamakta ve Dassault’un amiral gemisi Falcon 10X’i güçlendirmek için performans gereksinimlerini karşılayacağını göstermektedir” dedi.

Dassault Aviation’ın önceki Silvercrest motorunun eksiklikleri nedeniyle Falcon 5X’i iptal etmesinin ardından, şirket Rolls-Royce’a yeni bir iş jeti motoru tasarlamakla görevlendirildi. Mayıs 2021’de, Fransız üreticinin bugüne kadarki en büyük iş jeti olan 2,03 metre yüksekliğinde ve 2,77 metre genişliğinde bir kabin sunan Falcon 10X’i tanıttı.

Falcon 10X, iki adet 18.000 pounddan fazla itme gücü sağlayan Pearl 10X motorları ile donatılacak. Motor, Pearl iş motoru serisinin en büyük ve en güçlü versiyonu olacak ve önceki modellere göre iyileştirilmiş gürültü azaltma ve %5 oranında daha fazla verimlilik sunacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika