spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dünyada ilk: Uçan taksi yolcularla birlikte semada!

Seçtiklerimiz

Çinli hava şirketi EHang, dünyada bir ilke imza attı. Uzun süredir uçan taksileri test eden şirket, ilk kez yolcularla beraber uçuş gerçekleştirdi. Oldukça heyecanlı bir an yaşanırken, çevredeki vatandaşlar ise bu anı cep telefonlarına kaydetti.

Gelişen teknoloji havacılık sektöründe de önemli yenilikleri getiriyor. Birçok şirket uçak için çevre dostu hidrojen motor projesi üzerine çalışma yaparken, bunlardan bağımsız olarak Çinli bir hava şirketi ise uçan taksi geliştirdi ve bir ilke imza atmayı başardı.

EHang isimli Çinli firma, Japonya’da ilk uçan taksi test uçuşunu gerçekleştirdi. Uzun süre insansız olarak testler yapılırken, bu kez insanlı denemelere geçildi ve ortaya muhteşem görüntüler çıktı.

UÇAN TAKSİ JAPONYA’DA KULLANILDI

İnsanlı test uçuşunda çift kişilik EH216, iki yolcuyu 30 metre yükseklikte havada taşıyarak, çevredeki deniz manzarasını semalardan izletti.

Benzer bir olay 2021’de Çin’de de gerçekleşmişti. Ancak o zaman Çinli şirket sadece insansız hava uçuşu yapmıştı. Şimdi ise dünyada ilk kez insanlı hava taksisin uçuş testlerine geçildi.

Japonya’daki ilk insanlı uçuşunu yapan EH216 hava taksisi, bugüne kadar onbinlerce güvenli uçuş gerçekleştirdi. İlk insanlı uçuş denemesinde ise taksi yine başarılı oldu. Oita şehri yakınlarındaki sahil çevresinde yapılan uçuş, görenlerin de dikkatinden kaçmadı.

Teknik açıdan EH216, iki yolcuyu veya 260 kg’a kadar olan bir yükü 130 km/s hıza kadar 20 dakikada taşıyabiliyor. 35 km menzile sahip taksi, şehir içindeki yolculuklarda kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Resmi olarak ne zaman başlatılacağı ise şimdilik bilinmiyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika