spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Doncaster Sheffield Havalimanı, 125 Yıllık Kiralık Anlaşmasıyla Yeniden Açılma Planları Yapıyor

Seçtiklerimiz

Doncaster Sheffield Havalimanı’nın Yeniden Açılmasına Yönelik Adımlar Atılıyor: Kira Sözleşmesi İmzalandı

Doncaster Sheffield Havalimanı’nın (DSA) Birleşik Krallık’ta yeniden açılma planları, yerel konseyin alan sahipleri Peel Group ile 125 yıllık bir kira sözleşmesi imzalamasıyla güçlendirildi.

Havalimanı, ünlü İngiliz hukuk kaçağı Robin Hood’un adıyla daha yaygın olarak bilinir ve ticari olarak karlı olmaması nedeniyle Kasım 2022’de kapatıldı.

Peel Group, kapanma hakkında yaptığı açıklamada, “Havalimanının mülkiyeti veya temel finansal kararlılığın eksikliği ile ilgili somut öneriler alınmadı” dedi. 21 Mart 2024’te, Doncaster Belediye Başkanı Ros Jones, yeni kiranın “ayrıntılı ve karmaşık müzakerelerin ardından bir yıldan fazla süren” imzalandığını duyurdu.

Jones, konseyin operasyonel havalimanını yönetecek bir havalimanı işletmecisi aradığını ve ilkbaharda yeni bir ekip hakkında bir duyuru yapmayı umduğunu belirtti. Jones, “Bu, havalimanımızı yeniden açma hedefimize ulaşmak için bir adım attığımız önemli bir gündür. Doncaster’daki havacılık geleceğini güvence altına almanın bir yolunu bulmak için kararlıydım ve bu anlaşma bize tekrar havalimanımızı açmaya ve uçakların tekrar havalanmasını görmeye yardımcı oluyor,” dedi.

Ayrıca şunları ekledi: “Hepimiz Güney Yorkshire’ın çabalarımıza ve havalimanımızı kurtarma ve yeniden açma çabalarımıza destek veren Güney Yorkshire Liderlerine teşekkür etmek istiyorum. Bu havalimanı Güney Yorkshire’ın tamamı içindir.”

Doncaster Sheffield Havalimanı, 2015 ile 2017 yılları arasında Birleşik Krallık’ın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olmasına rağmen, Peel Group’un belirttiğine göre sona doğru sadece İngiliz turistik charter havayolu TUI orada bulunuyordu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika