spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havayolu Strateji Değişikliği: New Pacific Airways, Charter Operasyonlarına Yöneldi

Seçtiklerimiz

New Pacific Airways, Programlı Uçuşlarından Vazgeçerek Charter Operasyonlarına Odaklanıyor

New Pacific Airways, Amerika merkezli bir havayolu şirketi, 24 Mart 2024 tarihinde programlı uçuşlarını sonlandırarak charter operasyonlarına odaklanacağını duyurdu.

Şirket, Alaska üzerinden ABD kıtasındaki şehirleri Japonya ve Kore’ye bağlamayı hedefleyen dört adet Boeing 757-200 uçağıyla başlangıçta zorluklar yaşadı. Alaska üzerinden Pasifik hizmetlerini başlatmak, düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle karmaşık bir hale geldi. Havayolu, alternatif pazarlar aradı ve California’dan Meksika’ya kadar farklı rotalarda hizmet verme girişiminde bulundu.

Ayrıca, Pasifik Okyanusu’nun ortasında bulunan ABD’nin ilişkili olduğu Kuzey Mariana Adaları takımına hükümet tarafından desteklenen hizmetler sunmak için filosunu kullanmayı teklif etti. Sonunda, “Northern Pacific Airways” olan orijinal ismini “New Pacific Airways” olarak değiştirdikten sonra, Temmuz 2023’te Ontario, California (ONT) ile Las Vegas (LAS) arasında düzenli uçuşlar başlattı.

Bununla birlikte, Mart 2024 itibarıyla sadece Nashville rotası aktif olarak kalmıştır ve bu da 5 Nisan 2024’te sonlandırılacaktır. Havayolu, programlı pazarı terk edeceğini duyurmadan iki gün önce, Miami merkezli yönetici havacılık operatörü Elevate Aviation Group ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu, ancak anlaşma detayları henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika