spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

FAA’dan Spirit Airlines’a Tehlikeli Maddeler İhlali Nedeniyle 146,500 Dolarlık Ceza

Seçtiklerimiz

Federal Havacılık İdaresi (FAA), ultra düşük maliyetli taşıyıcı Spirit Airlines’ın ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın Tehlikeli Maddeler Yönetmeliklerini ihlal ettiğini iddia ediyor.

FAA, Spirit Airlines’a 146,500 dolarlık bir sivil ceza ödemesini önerdiğini ve havayolunun bildirimi aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde yanıt vermesini istediğini açıkladı.

FAA, Ağustos ve Eylül 2022’de Detroit’ten New York’a hava taşımacılığı için beş ayrı sıkıştırılmış oksijen silindiri içeren gönderiyi FedEx’e sunan Spirit çalışanlarını suçluyor.

FAA’nın açıklamasına göre, Detroit’teki FedEx çalışanları, “sıkıştırılmış oksijen silindirinin paketlendiği kutunun hasar görmüş olduğunu, Alev Penetrasyon Direnç Testi gerekliliklerine uymadığını ve uygun şekilde işaretlenmediğini veya etiketlenmediğini” belirttiği bir gönderiyi reddetti.

FAA ayrıca, beş gönderinin de Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı Özel İzin Kullanımı Tehlikeli Maddeler Eğitimini tamamlamamış olan Spirit Airlines çalışanları tarafından sunulduğunu iddia ediyor.

Önerilen ceza haberi, JetBlue Airways ve Spirit Airlines’ın birleşmeyi artık takip etmeyeceklerini üç hafta önce duyurmasından üç hafta sonra geldi. 4 Mart 2024 tarihinde, JetBlue ve Spirit, iki havayolunun Temmuz 2022 birleşme anlaşmasını sona erdirmeyi kabul ettiklerini doğruladı. İki havayolu, işlemi “birleşme anlaşması uyarınca zamanında tamamlamalarını sağlamayacak mevcut düzenleyici engeller” olarak gösterdi.

16 Ocak 2024’te, bir federal yargıç, JetBlue’un ultra düşük maliyetli havayolu olan Spirit Airlines’ı 3.8 milyar dolarlık satın alımını engelledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika