spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Cougar Helikopterleri İçin Sözleşme imzalandı

Seçtiklerimiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TUSAŞ Motor Sanayii AŞde (TEI) düzenlenen törende, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve TEI Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Atlanel ile uçak motorlarının depo seviyesi bakımlarını içeren Cougar Helikopterleri Makila 1A1 Motoru Ömür Devir Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesini imzaladı.

Bakan Yılmaz, Eskişehirdeki 1. Hava Kuvveti ve 1. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlıkları ile Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezini ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretlerin ardından Bakan Yılmaz, TEIye geçti. Yılmaz, TEI tesisinde incelemelerde bulunduktan ve Genel Müdür Akın Dumandan brifing aldıktan sonra Cougar Helikopterleri Makila 1A1 Motoru Ömür Devir Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesinin imzalanacağı tören alanına geçti.

Bakan Yılmaz, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve TEI Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Atlanel, söz konusu sözleşmeye imza attı. Atlanel, törenin ardından Bakan Yılmaza minyatür uçak motoru maketi hediye etti. Buradan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren Alp Havacılıka geçen Yılmaz, brifing aldı, incelemelerde bulundu. Alp Havacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Yılmaza plaket sundu.

Yılmaz da Alpataya anı tabağı hediye etti. Yılmaz, OSBde havacılık sektöründe faaliyet gösteren Savronik tesislerinde de incelemelerde bulunduktan sonra kentten ayrıldı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika