spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Corendon 420 bin Hollandalıyı Türkiye’ye getirecek

Seçtiklerimiz

Corendon Turizm’in ortaklarından ve Corendon Havayolları’nın Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Utrecht Turizm Fuarı’nda düzenlediği basınla sohbet toplantısında, Hollanda’nın en büyük beşinci tur operatörü olduklarına dikkat çekti.
 
Hollanda’dan Türkiye’ye en fazla turist getiren operatörün kendileri olduğunu vurgulayan Karaer, "Geçen sene paket turlarla Türkiye’ye 350 bin kişi getirdik. Bu yıl ki hedefimiz ise 420 bin. Diğer ülkeleri de katarsanız yılı 620 bin kişi ile tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
 
DİĞER ACENTALARIN PAYLARINDAN ALACAĞIZ
 
2012 yılında Hollanda pazarında önemli bir büyüme öngörmediklerini ifade eden Karaer, turist sayısındaki artışı diğer acentaların paylarından alarak sağlayacaklarını belirtti. Karaer, "Bizim gibi tur operatörleri için kriz çıkıştır. Karşımızda çok büyük kurumsal yapılar var. Biz ise iki ortağız. Arabada giderken bile karar alabiliriz. Bu dinamizm ve esneklik bizim için önemli avantaj" diye konuştu.
 
Türk kökenli tur operatörlerin Avrupa’dan Türkiye’ye yapılan turizmin lokomotifleri olduğunun altını çizen Karaer, "Mesela Almanya’da Öğer ve Kayı, Hollanda’da Corendon, Rusya’da Teztour, Odeon, İskandinavya’da Detur… Bu şirketler Türk turizmi için çok önemli" ifadesini kullandı.
 
Hollanda’ya ilk kez 1994 yılında geldiğini kaydeden Karaer, o zaman 220 bin olan toplam turist sayısının bu yıl 1 milyonu geçtiğini ve 15 milyonluk bir ülke için bu rakama ulaşılmasının Türkiye turizmi açısından büyük bir başarı olduğunu kaydetti.
 
HOLLANDA AB’YE KDV KOYDU, TÜRKİYE İÇİN FIRSAT VAR
 
Bu yıla yönelik olarak Avrupa’da bir kriz beklentisi olduğunu ifade eden Karaer, ancak aynı zamanda büyük bir fırsat da bulunduğunu söyledi. Karaer, şöyle devam etti:
 
"Avrupa’da işsizliğin yükseleceği ve alım gücünün düşeceğine yönelik tahminler var. Ama bizim önemli bir avantajımız var. Hollanda’dan AB ülkelerine yapılan seyahatlerde KDV uygulaması geliyor. Bunun anlamı Avrupa turlarına yüzde 18 zam gelmesi. Türkiye ise kapsam dışı. Biz bu durumun Türkiye’ye olan ilgiyi olumlu etkileyebileceğini düşünüyoruz."
 
EGE UÇUŞLARI ARTIYOR
 
Corendon’un bu sene Türkiye’de Ege operasyonlarına biraz daha ağırlık vereceğini anlatan Karaer, "Dalaman Havaalanı’nın Genel Müdürü Hamdi Topçu, Turizm Bakanlığı, bölge otelleri ve bizim aramızda ciddi bir koordinasyon sağladı. Biz de bakanlık ve otellerin bize verdiği katkıyı yolcunun yönlendirilmesinde kullanarak, geçiğimiz sezon haftada 4 kez yaptığımız Dalaman seferlerini haftada 8’e çıkaracağız. Bodrum’a da haftada 14 seferimiz olacak. Böylece bölgede pazarı azalan İngilizlerin yerini Hollandalılarla dolduracağız " dedi.
 
Corendon’un diğer işinin havayolu taşımacılığı olduğunu hatırlatan Karaer, bunun altında biri Türkiye bayraklı biri de Hollanda bayraklı olmak üzere iki şirket bulunduğunu belirtti. Türk bayraklı havayolunda 8 uçakları bulunduğunu ifade eden Karaer, "Hollanda bayraklı şirketimizde tek uçak var. Bu yıl bir uçak daha alacağız ve böylece toplamda 10 uçaklık bir filoya ulaşmış olacağız" diye konuştu.  
 
OTEL YATIRIMI İÇİN GEÇ KALDIK
 
2012’de Türkiye’den sonra ikinci büyük pazarlarının Mısır olacağını ifade eden Karaer, bu ülkede yaşanan sıkıntıların azalmasını beklediklerini belirtti. Karaer, "toplamda 60 bin kişiyi Mısır’a götürmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Karaer, otel yatırımları ile ilgili sorulara da, "Otel yatırımı yapmak istiyoruz ama biraz geç kaldık. Şu anda yatırımları havayolu ve tur operatörlüğü için yapıyoruz. Belki önümüzdeki dönemde uygun fırsat olursa bakabiliriz" cevabını verdi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika