spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Taşıma hizmetinden çekilmeyiz

Seçtiklerimiz

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldıkları yetki belgesiyle taşımacılık yaptıklarını belirtti ve rakiplerinin yönelttiği ‘korsanlık’ suçlamasını reddetti.

Havaş ile Havataş şirketleri arasında, ‘havalimanı-şehir merkezi hattı’ ile ilgili yaşanan rekabet, ‘korsan taşımacılık’ iddiası ile yargıya taşındı. Havaş yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldıkları yetki ile yolcu transfer hizmetine devam edeceklerini ifade ederken, Havataş yetkilileri İETT’den aldıkları yetki ile sadece kendilerinin sefer düzenleme hakkına sahip olduğunu belirtiyor.

 
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, İETT’nin ‘havalimanı-şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı’ konusunda açtığı ihaledeki şartnamede, Havaş’ın Sivil Havacılık Yönetmeliği’ne bağlı aldıkları işletme ruhsatının, hiçbir şekilde zarar göreceğine ve servislerinin yasaklanacağına ilişkin maddenin bulunmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın denetimi altında çalıştıklarını dile getiren Yücel, Havataş’ın İETT’nin açtığı ihale doğrultusunda İETT adına yolcu transfer hizmeti sunduğunu bildirdi. Yücel, rakip firmanın ihale şartlarının ağırlığı nedeniyle zarar ettiğini ileri sürdüğünü ve Havaş’ın çekilmesini istediğine dikkat çekerek yolcu taşıma iznini, Ulaştırma Bakanlığı, Kara Ulaştırmaları Genel Müdürlüğü ve DHMİ’den aldıklarını, çekilmeyi asla düşünmediklerini ifade etti.

Her üç kuruluştan da, hat, fiyat ve çalışma müsaadelerinin bulunduğunu anlatan Yücel, "A Grubu lisansına sahip şirketler bu hizmeti sunabilir. Sivil Havacılık Yönetmeliği bunu bize sağlıyor. İETT’nin açtığı ihaleye, sadece hat artımı nedeniyle ilgi duyduk. Ticari olmaktan çıkıp, rakam çok farklı boyutlara ulaştığından ihaleden çekilme kararı aldık." dedi.

 
Müjdat Yücel, Türkiye gelinde 22 havalimanında yer işletme hizmeti sunduklarını ifade ederek, son derece modern ve konforlu 126 otobüs ile 17 havalimanında da şehir merkezine yolcu transferi sağladıklarını söyledi.
 
Havataş ile taşıma yapan Günaydın Turizm’in sahibi Emir Günaydın, Havaş ile yaşanan haksız rekabet nedeniyle bugüne kadar 3 trilyon lira zarar ettiklerini öne sürdü.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), Havaş’ın yılbaşından itibaren çekilmesi ile ilgili aldığı kararı valiliğe gönderdiğini ifade eden Günaydın, kararın Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelen yazı üzerine uygulanamadığını bildirdi.

Bakanlıktan gönderilen yazıda, hem ‘Havaş ile 1 yıllık daha anlaşmanın bulunduğu’ hem de ‘Belediye’nin yetki vermesi halinde Havaş’ın taşıma hizmetini sürdürebileceğinin’ yer aldığına dikkat çeken Günaydın, gönderilen yazı nedeniyle hiçbir yaptırımın gerçekleşemediğini iddia etti. Günaydın, Havaş’ın aynı hatlarda taşımacılığa devam etmesi halinde kendilerinin de aynı yönteme başvuracaklarını ve araçlarının üzerine Havaş yazarak taşıma yapmayı dahi düşündüklerini dile getirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika