Batı Avrupa’nın en büyük turizm firmalarından biri olan ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli uluslararası havayolu firmalarından Corendon Havayolları’nı bünyesinde barındıran Corendon Turizm Grubu, 21-26 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 25. Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yatlar Yelken Yarışı’ nın hem ilk etabının hem de yarışın en iddialı yatlarından biri olan STS Bodrum Okul Gemisinin sponsoru olarak ilk kez demir alıyor.
1989’dan bu yana aralıksız düzenlenerek dünyanın en uzun soluklu yelken yarışı olan Bodrum Cup, 25. Gümüş Yılını rotasını uluslararası sulara çevirerek taçlandırıyor. Bu yıl rotasına komşu Yunan Adalarını dahil eden Bodrum Cup, mavi yolculuk turizminin ev sahipleri “gulet” diye anılan ahşap yatlar arasında yapılıyor ve Akdeniz’deki en büyük deniz organizasyonu olma özelliğini koruyor.
21 Ekim 2013 Pazartesi günü düzenlenecek açılış etkinliklerinin akabinde 22 Ekim Salı günü Bodrum’dan başlayıp Gümüşlük’ te sona erecek Corendon Etabı ile start alacak yarış sırasıyla Tugut Reis – Kos – Leros – Yalıkavak rotalarını takip ederek 26 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.
BU YILKİ TEMA "DOSTLUK"
Dünyanın dört bir yanından 100 Yatın katılımıyla, Bodrum Belediyesi destekleriyle ve Era Bodrum Yelken Kulübünün organizasyonuyla gerçekleşecek kupa, bu yıl için seçtiği “Dostluk” ana temasıyla yelken ve deniz sevdalılarını 25. Kez bir araya getirirken organizasyona rekor seyirci katılımı bekleniyor.
CORENDON EĞİTİME DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR
Corendon ayrıca bu yıl 25. cisi düzenlenen Bodrum Cup Organizasyonuna Cumhuriyet tarihimizin ilk ve tek yelkenli okul gemisi olan STS Bodrum Okul Gemisinin sponsoru olarak da destek veriyor. 20 kişilik mürettebatının 4’ünü deneyimli eğitmenler, 16’sını da Bodrum Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Turgut Reis Meslek Lisesi Yatçılık Bölümleri öğrencilerinin oluşturacağı eğitim gemisi, genç ve azimli kadrosuyla yarışın en iddialı ekiplerinden biri olarak görülüyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Barcelona’da düzenlenen “Tall Ships Mediterranian Regatta 2013” yarışında da birincilik alan gemi 36 m boyunda ve 450 m2 yelken alanına sahip.
Deneyimli yelkenciler ile genç denizcilik öğrencilerini bir araya getirerek yelken ve deniz sevdasını yetişen kuşaklara aşılamak ve onlara hayatları boyunca hatırlayacakları bir macera yaşatmak adına okul gemisine sponsor olan Corendon, kurulduğu 1997 yılından beri çevre, eğitim ve spor alanında yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine ilk kez denizciliği de eklemiş oluyor.