spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Çiftçiler,havaalanı’nı işgal etti

Seçtiklerimiz

Yunan basın-yayın organları, kuzey Yunanistan’dan Girit adasına kadar birçok bölgede geçen haftadan bu yana eylem düzenleyen ve traktörleriyle şehirlerarası yolları trafiğe kapatan çiftçilerin, ülkeyi adeta 3 parçaya böldüğünü duyurdular.

Tüm ülkede 8 bin 500’ün üzerinde traktörün yollara çıktığı belirtilen haberlerde, çiftçilerin Atina-Selanik otoyolu başta olmak üzere Serez, Kavala, İskeçe, Kilkis, Yaniça ve Larisa kentlerini birbirine bağlayan yolları kapatarak yer yer 20 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluşmasına yol açtıkları ve ülke trafiğini felç ettikleri kaydedildi.

Kuzey Yunanistan’da toplanan çiftçiler ile Yunanistan-Bulgaristan sınırını geçmek isteyen kamyon şoförleri arasında gerginlik yaşandığı ifade edilen haberlerde, çiftçilere sözlü saldırıda bulunan kamyon şoförlerinin sınırdaki bariyerleri kırarak geçtikleri, nöbet noktalarını ise ateşe verdikleri belirtildi.

Öte yandan, Girit Adası’nda Hanya-Kandiye kentleri arasında gösteriler düzenleyen çiftçilerin traktörleriyle Kandiye havaalanı pistini işgal ettiği bildirildi.

Gösteri nedeniyle 20 kadar seferin iptal edildiği, çok sayıda seferde ise aksamalar yaşandığı açıklandı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika