spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ceo Kotil, ‘Gözünüz Doysun’ a aldırmayacağız !!

Seçtiklerimiz

Büyüyen THY’de temel haklar ihlal ediliyor ücretler düşük tutuluyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil 2010 senesinde yolcu sayısında yüzde 25 artış beklediklerini söylese de büyümenin çalışma koşullarının iyileşmesi anlamına gelmediği görülüyor. Hava-İş sendikası 19 Ocak 2010’dan beri sürdürülen 22. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çalışanların temel taleplerini karşılayan bir sonuç çıkmadığı için aldığı grev kararını 21 Mayıs’ta THY’ye tebliğ etti.

Hava-İş sendikası yaptığı açıklamada; son yıllarda şirketin sağladığı önemli büyümenin, asıl mimarları olan çalışanların artan iş yükü ve verimliliklerinin işverence hiçbir şekilde gözetilmemesi, işlerin parçalanması sonucu birçok bölümde istihdam tasfiyesi dolayısıyla çalışanların gelecek kaygısına düşürülmesi, büyüme nedeniyle gerekli personel ihtiyaçları konusunda ağır kalınarak mevcut personelin kural ihlalleri ile çalıştırılmaya yönelinmesi şeklindeki yönetim tarzından kaynaklandığını belirtti.

Sendika toplu iş sözleşmesini kaba bir ücret pazarlığı olarak görmediği gibi, ücret talepleri konusunda da “ülkenin gerçekleri”, işsizlik ayıbı ile aba altından sopa gösterilmesini, kamuoyunda sendikalı işçilere yönelik “gözünüz doysun” propagandalarına aldırmayacaklarını söyledi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika