spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Çelebi Hava Servisi ‘yeşil Kuruluş’ İlan Edildi

Seçtiklerimiz

Çelebi Hava Servisi (ÇHS) yürütülen Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesi kapsamında "Yeşil Kuruluş" unvanı almaya hak Kazandı.

       

        Çelebi’den yapılan açıklamaya göre yürüttüğü faaliyetlerin Yeşil Havaalanı projesi kapsamında değerlendirilmesi amacı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan ÇHS, bugüne kadar çevreye duyarlılığı tescil edilen yedi Yeşil Kuruluş’tan biri olmaya hak Kazandı. ÇHS’nin "Yeşil Kuruluş" ünvanını tescil eden sertifika, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından İzmir İstasyonu’na verildi. Konu ile ilgili Çelebi Holding tarafından verilen mesajda, "ÇHS, çevre politikaları ve uygulamaları ile havacılık sektöründe çalışanlarının ve müşterilerinin yaşam kalitesini koruyucu ve artırıcı bir yaklaşımı kendisine hedef almıştır" ifadesine yer verildi.

       

Çelebi Hava Servisi aldığı bu unvanla projede belirtilen logoyu kullanabilme, işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim alma hakkını da Kazanmış oldu. Proje ile, canlılar üzerinde olumsuz etki oluşturan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.

       

        Havaalanlarında hizmet veren tüm kullanıcıların yerine getirilmesi gereken kriterlere uyması durumunda, o havaalanı "Yeşil Havaalanı" olarak adlandırılıyor. Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına Yeşil Havaalanı unvanı Kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren havaalanı işletmecisi dahil tüm kuruluşlara, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde uyguladığı ödül indirim yüzde 50’ye
        ulaşıyor.

       

2009 yılında hayata geçirilen proje ile havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda belirlenmiş olan esaslar Çelebi Hava Servisi’nce uzun yıllardan bu yana yerine getirilmişti. ÇHS, çevre politikası ve amaçlarıyla uyumlu olarak, faaliyetlerinin ve hizmetlerinin çevre üzerindeki etkilerini kontrol etmek ve en aza indirmek suretiyle başarılı bir çevre performansına ulaşmak için"Çevre Yönetim Sistemi" prensiplerini iş süreçlerine entegre etmişti. Bu durum, 2007 yılında ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi sertifikası ile belgelendirilmişti

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika