spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

British Airways Yeni Nitelikli Pilot Yolu Programını Tanıttı

British Airways, Yeni Nitelikli Pilot Yolu Programı ile genç pilot adaylarına kapılarını açıyor!

Seçtiklerimiz

British Airways, yeni ticari pilotların kariyerlerine İngiliz bayraklı şirkette başlamalarına olanak sağlayacak yeni kalifiye pilot yolu (NQPP) programını başlattı.

Geleneksel olarak, British Airways’te kariyer yapmayı hedefleyen pilot adaylarının, genellikle daha küçük havayollarında başlayarak yıllarca deneyim biriktirmeleri gerekirdi. Ancak, Flight Training News tarafından bildirildiği üzere, havayolu şimdi NQPP programını yeniden açtı ve herhangi bir Havacılık Eğitim Organizasyonunda (ATO) modüler veya entegre kursları tamamlayan yeni nitelikli pilotlar için bir yol sunuyor. Adayların aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli uygunluk kriterlerini karşılamaları gerekmektedir:

En fazla üç tekrar ile yer okulunda %85 ortalama elde etmek.
Birinci seri Ticari Pilot Lisansı (CPL) ve Alet Derecelendirmesinin (IR) belirli kriterlerle başarıyla tamamlanması.

Havayolu Pilot Standartları Çoklu Ekip İşbirliği (APS MCC) kursunun tamamlanması.
Eğitimin çeşitli aşamaları için en fazla üç eğitim sağlayıcısına sınırlı katılım.
Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) Sınıf 1 sağlık sertifikasına sahip olmak ve British Airways’in sağlık standartlarını karşılamak.
British Airways yeni yetenekleri ağırlamaktan duyduğu heyecanı dile getirerek şunları söyledi: “Daha iyi bir BA inşa etmeye başlarken British Airways’e katılmak için çok önemli bir andayız. Zengin mirasımızı onurlandırırken, modern Britanya’nın en iyilerini temsil eden bir havayolu şirketi olarak geleceği kucaklamaya da aynı derecede odaklanmış durumdayız. Ulusumuzun yaratıcılığı, çeşitliliği, tarzı ve sıcaklığı bizi tanımlayan niteliklerin ta kendisidir.”

Havayolu daha önce de geçtiğimiz yaz ‘Whitetail’ işe alım girişimiyle birlikte NQPP programını başlatmıştı. NQPP programından başarılı olan adaylar kariyerlerine BA Euroflyer için Airbus A320’lerde uçarak başlayabilirler. Başvuru sahiplerinin aynı anda yalnızca bir havayoluna (British Airways, BA Cityflyer, BA Euroflyer) başvurabileceklerini unutmamak gerekir.

Pilot odaklı girişimlerine ek olarak British Airways, çeşitli departmanlarda yetenekleri aktif olarak yetiştirmektedir. Özellikle, 2024 Ulusal Çıraklık Haftası sırasında, havayolu şirketinden yaklaşık 40 çırak, Cape Town’a yapılan yoğun bir uçuşa yardımcı olmak için Londra Heathrow’da görevlendirildi. Bu çıraklar check-in, boarding, dispatch, kabin ekibi ve bagaj taşıma gibi çeşitli görevler üstlenerek değerli gerçek dünya deneyimi kazandılar.

British Airways Küresel Öğrenme Akademisi Direktörü Rachel Iley, bu tür girişimlerin önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu dönüm noktası niteliğindeki uçuş, çırakların iş gücümüze yaptığı paha biçilmez katkının ve programlarımız aracılığıyla British Airways’e katılanlara sunulan sınırsız fırsatların altını çiziyor. Yetenekli çıraklarımız havayolumuza yeni bakış açıları kazandırıyor ve onların enerjisi ve fikirleri bizi geleceğe taşıyacak.”

British Airways’in 13 yıldır faaliyette olan çıraklık programı, yetenekli adaylar için yılda 290’a kadar pozisyon sunuyor. Program, 2022’de 2.562 olan başvuru sayısına kıyasla geçen yıl 4.500 başvuru ile başvurularda %75’lik kayda değer bir artışa tanık oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika