spot_img
spot_imgspot_img
14.3 C
İstanbul
Cumartesi, 26 Ekim 2024

Borajet 7 Mayıs’ta seferlerine başlıyor.

Seçtiklerimiz

Tek yön bilet fiyatları 115 TL’den başlayan Borajet, 66 koltuklu pervaneli ATR72 uçakları ile iç hat pazarına giriyor. 7 Mayıs’ta uçuşlarını başlatacak olan Borajet, İstanbul Sabiha Gökçen’den Tokat, Zonguldak, Ankara’dan Siirt, Trabzon’dan Zonguldak, Diyarbakır’dan da Adana’ya sefer yapacak.

       

Türkiye’deki bölgesel havacılığa yeni bir soluk getirecek Borajet’in ilk sefer noktası Tokat olacak. 66 koltuklu ATR72 tipi uçaklarla 7 Mayıs’ta uçmaya başlayacak havayolu, İstanbul Sabiha Gökçen’den Tokat, Zonguldak, Ankara’dan Siirt, Trabzon’dan Zonguldak, Diyarbakır’dan da Adana’ya sefer yapacak.

       

Hepsi kendi malı üç uçağa sahip Borajet’in önümüzdeki günlerde dördüncü ATR72’yi de filosuna katarak büyüyeceğini söyleyen Genel Müdür Kadir Peker "Sefer yapılmayan noktalarla uçuşlarımıza başlıyoruz. Personelimiz eğitimini tamamladıkça çapraz uçuşların sayısı artacak. Trabzon-Zonguldak’ın yanı sıra Antalya-Diyarbakır, Diyarbakır-Van gibi hatlarda hizmet vereceğiz" dedi.
       
        FİYATLAR 115 LİRADAN BAŞLIYOR
        Otobüs taşımacılığında olduğu gibi Borajet tek fiyatla uçacak. Bilet fiyatları tek yön İstanbul’dan Zonguldak’a 115, Tokat’a 140, Zonguldak’tan Trabzon’a 140, Ankara’dan Siirt’e 140 lira. Deri koltuklara sahip uçakta ikram hizmeti ücretsiz verilecek. Türkiye için yeni bir uçak tipi getirdiklerini söyleyen Peker "Öğretmen kaptan pilotlarımız uzun yıllar İtalyan Alitalia Havayolları’nda uçmuş, çok tecrübeliler. Türk pilotlarla birlikte görev yapacaklar. Kabin memurlarımız için Romen Tarom Havayolları’ndan öğretmenler getirdik. Teknik konuda Alitalia ile iş birliği yapıyoruz" diye konuştu.
       
        TOPRAK PİSTE DE İNEBİLİYOR
        Pervaneli ATR72 serisi uçaklar Fransız-İtalyan ortak imalatı. Dünyanın en çok kullanılan turboprop motorlu yolcu uçakları arasında yer alan ATR’ler, 1 saate kadar olan seferlerde jetlerle aynı sürede uçabiliyor. Yaklaşması zor, kısa ve toprak pistlere rahatlıkla inebilen ATR’ler, konfor açısından büyük yolcu uçaklarını aratmıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika