spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havaalanı İçin İmza Kampanyası

Seçtiklerimiz

Ayda ortalama 50 bin insanın yolcu olarak kullandığı bir hava limanı bu denli ilkel koşullarda hizmet vermemeli.
       
        Diyarbakır havaalanınının mevcut koşullarının düzeltilmesi veya Diyarbakır’a yeni bir sivil havaalanının yapılmasını hedefleyen bir imza kampanyası başlatıldı. İmza toplama bir ay sürecektir.
       
        Çeşitli meslek guruplarına mensup kişilerin başlattığı imza kampanyası, gerek kentte, gerekse kent dışında yaşayan Diyarbakır’lılar arasında olumlu tepkilere neden oldu.
       
        KAMUOYUNA başlığı ile TARIM ve Köy İşleri Bakanı M.Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri İhsan Arslan, Akın Birdal, Osman Aslan, Kutbettin Arzu, Gültan Kışanak, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Kurt, Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Akın Öztürk’e hitaben kaleme alınan, gazete ve internet sitelerinde yayınlanan metinde, Diyarbakır havaalanının koşullarının çağdışı olduğu vurgulanıyor. Günde ortalama 15 uçağın iniş-kalkış yaptığı havaalanında yolcu alımından, bağaj alımınına kadar yaşanan sorunların anlatıldığı ve imzaya açılan metin özetle şöyle;
       
        ”DİYARBAKIR HAVALİMANININ FİZİKİ KOŞULLARI İNSAN ONURUNA YAKIŞMAYAN OLAYLARIN YAŞANMASINA NEDEN OLMAKTADIR. ŞÖYLE Kİ;
       
        HAVALİMANINA TEK KAPIDAN GİRİŞ VE ÇIKIŞ YAPILMAKTADIR.
       
        GİRİŞTE TEK BİR X-RAY CİHAZI KULLANILMAKTA BU DA DIŞARIDA UZUN KUYRUKLARIN OLUŞMASINA NEDEN OLMAKTADIR.
       
        BEKLEME SALONU VE CHECK-İN BANKOLARI YETERSİZ OLDUÐU İÇİN KUYRUKLAR BİRBİRİNE KARIŞMAKTA, İNSANLAR HAVASIZ BİR ORTAMDA UZUN SÜRE KALMAKTADIRLAR.
       
        BAZEN AYNI ANDA BİR KAÇ UÇAK BİRDEN GELMEKTE VE UÇAKLARIN BAGAJLARI AYNI ANDA DÖNEN TEK BANT ÜZERİNDE BİRBİRİNE KARIŞMAKTA VE YÜZLERCE İNSAN TARAFINDAN ALINMAYA ÇALIŞILMAKTADIR.
       
        GÜNDE 15’E YAKIN UÇAK SEFERİ YAPILMAKTA, HER GÜN BİNLERCE İNSAN BU ÇAÐDIŞI UYGULAMALARA MARUZ KALMAKTADIR.”
       
        İmza metni Diyarbakır’daki yerel gazetelerde ve Diyarbekir Yahoo gurubunda yayınlanarak imzaya açıldı. İmza metninin sivil duyarlılık olarak algılanması gerektiğini vurgulayan imzacılar, metnin gazete ve internet sitelerinde sürekli yayınlanacağını bildirdiler.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika