spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bolat THY’nin Hedefi: 10 Milyon Turist ve 3 Milyar Dolar

Seçtiklerimiz

THY’nin Hedefi: 10 Milyon Turist ve 3 Milyar Dolar

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, CNN International’a verdiği röportajda şirketin öncelikli hedeflerini ve gelecekteki projelerini açıkladı. Bolat, iki yıl içinde tüm yolcuların uçaklarda ücretsiz ve hızlı internete sahip olacağını duyurdu.

Bolat, THY’nin sürdürülebilirlik ve karlılığa odaklandığını belirtti. Bu hedef doğrultusunda, özellikle ABD, Kanada, Meksika, Endonezya, Malezya, Japonya, Kore, Çin, Tayvan ve Avustralya gibi 11 ülkeden Türkiye’ye 10 milyon turist çekmeyi planladıklarını söyledi. Bu turistlerin Türkiye’ye kişi başı ortalama 3 bin dolar getirmesi hedefleniyor.

İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olduğunu vurgulayan Bolat, THY’nin amacının daha fazla döviz getiren turistleri çekmek olduğunu belirtti. İstanbul Havalimanı’na gelen her yolcuyu, gideceği yere ortalama 2 buçuk saatten daha kısa bir sürede ulaştırabildiklerini ifade eden Bolat, İstanbul’un kültür, tarih ve gastronomi açısından benzersiz bir destinasyon olduğunu söyledi.

Bolat, THY’nin karlılık oranlarının sağlıklı olduğunu ve artan rekabetin müşteri memnuniyeti için yeni yollar bulmayı teşvik ettiğini belirtti. Yakında tüm yolculara ücretsiz ve hızlı internet sunacaklarını açıklayan Bolat, bu hizmetin müşteri memnuniyetini artırmayı hedeflediğini dile getirdi. THY, ayrıca business class koltuklarını yenileyerek yolculara daha konforlu bir seyahat deneyimi sunmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika